Balıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe Haberleri

Vali Ustaoğlu; “Gazilik, Şehitlik Makamından Sonra En Şerefli Mertebedir”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Gaziler Günü için mesaj yayınladı. Gazilik mertebesinin önemine dikkat çeken Ustaoğlu, gazilere sağlıklı ömürler dileyerek Gaziler Günü’nü kutladı.

Vali Ustaoğlu; “Gazilik, Şehitlik Makamından Sonra En Şerefli Mertebedir”

Vali İsmail Ustaoğlu mesajında “ Türk milleti, canından aziz bildiği vatanı uğrunda bir an bile tereddüt etmeden kanının son damlasına kadar mücadele eden kahraman evlatları sayesinde her cephede zafer kazanmış, tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığının sembolü bayrağımızı her daim göklerde dalgalandırmıştır. Gazilik, şehitlik makamından sonra en şerefli mertebedir.

Bu nedenle milletimizin gönlünde gazilerimiz müstesna bir yere sahiptir. Gazilerimizin aziz vatanımızı korumak için göğsünü siper ederek gösterdikleri kahramanca mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.

“Destanlar уazan şehit ve gaziler tek tek birer onur kaynağımızdır”

İsmail Ustaoğlu vatanseverliğe dikkat çekerek “ Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Destanlar уazan şehit ve gaziler tek tek birer onur kaynağımızdır. Kahramanlık günlerimizi şehit ve gazilerimize borçluyuz. Vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarıiftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” ifadelerini kullandı.

“Milletçe gurur kaynağımız olan gazilerimiz”

Ustaoğlu mesajını “Vatanı ve milleti için göğsünü siper eden, emsalsiz cesaretleriyle gelecek nesillere örnek teşkil eden, milletçe gurur kaynağımız olan gazilerimizin, taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hak ettikleri en yüksek mevkide hayatlarını devam edebilmelerini sağlamak başlıca görevlerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan toprağı, bayrak ve mukaddesat uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum” diyerek tamamladı.

Ayrıca ilginizi çekebilecek haberimiz; Vali Ustaoğlu’ndan Ahilik Haftası Mesajı

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu