Gündemİlçe Haberleri

Vali Ustaoğlu’ndan Engelsiz Bir Dünya Temennisi

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, engelli bireylerin haklarına ve yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. 

Vali Ustaoğlu’ndan Engelsiz Bir Dünya Temennisi

Vali Ustaoglu Balikesir Basiniyla Bulustu 1

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, engelli bireylerin haklarına saygı ve toplumsal duyarlılığın artırılması çağrısında bulundu. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımlanan mesajında Vali Ustaoğlu, engelli vatandaşların yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, devletin bu konuda aldığı önlemleri ve yürütülen projeleri anlattı.

Vali Ustaoğlu’nun mesajından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Engelli Haklarına Saygı Gösterilmeli”

Vali Ustaoğlu, mesajında her türlü istismardan, ayırımcılıktan ve haysiyet kırıcı davranışlardan kaçınılması gerektiğine vurgu yaparak, engelli bireylerin haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

“Toplumsal Dayanışma Güçlenmeli”

Vali Ustaoğlu, “Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara fırsat eşitliği sağlamak ve topluma tam katılımlarını desteklemek, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlenmesine büyük katkı sağlar” dedi. vali Ustaoğlu, bu noktada devletin, Milletlerarası Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme hükümlerine uygun olarak, engelli vatandaşlara herhangi bir ayrımcılığa asla izin vermediğine dikkat çekildi.

“Sosyal Sorumluluk Projeleri İle Destekleniyor”

Vali Ustaoğlu, Balıkesir’de yürütülen sosyal sorumluluk projeleri sayesinde, özel eğitim, bakım, mekânsal erişim kolaylığı, meslek ve iş imkânlarının arttırılması konularında önemli adımlar atıldığını ifade etti. Kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların iş birliğiyle engelli vatandaşların ihtiyaç duydukları destek hizmetlerinin en etkili ve hızlı bir şekilde yerine getirildiğine vurgu yaptı.

“Engelsiz Bir Dünya Temennisi”

Vali Ustaoğlu, mesajını engelsiz bir dünya temennisiyle tamamladı. Gönüllerdeki engellerin birlik ve yardımlaşma duygusuyla aşıldığı bir dünyanın mümkün olduğuna inandığını belirten Vali Ustaoğlu, bütün engelli vatandaşlara mutlu ve huzurlu bir yaşam diledi.

Haber: Haber Merkezi

Vali Ustaoğlu Dünya Şoförler Gününü Kutladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu