GündemÖzel Haberler

VATANDAŞ ÇÖZÜM İSTEDİ…

Balıkesir’deki trafik sorununun bir an evvel çözülmesini isteyen vatandaşlar özellikle Altıeylül Kavşağı’nda ışıklandırma olmaması sebebiyle yayaların ve araçların zor anlar yaşadıklarını dile getirdiler.

Son dönemde hizmete giren kavşaklar, üst geçitler ve yol çalışmaları trafiği rahatlattı mı? Balıkesir trafiğine çözüm olarak sunulan bu çalışmaları değerlendiren vatandaşlar MERHABA’ya konuştular. Özellikle Gençlik Merkezi’nin bulunduğu yere yapılan Altıeylül Kavşağı’nın istenileni vermediğini söyleyen vatandaşlar özellikle yayaların yaya geçidinden dakikalarca geçemediğini dile getirdiler.

 

Vatandaşçözümmm12

 

Rahmet Karacan: Şehirde daha önce trafik diye bir sorun yoktu. Ama yapılan çalışmalar neticesinde zorluklar yaşamaya başladık. Mesela Gençlik Merkezi’nin ön tarafındaki kavşak çok kullanışsız. Işıklandırma yok. Yayalar karşıdan karşıya geçemiyorlar. Ben geçen günlerde araç sürücüsü ile tartıştım. Orada bize çarpacaktı. Araçlar hızla geliyorlar. Yayaları görmüyorlar bile. Kavşağa mutlaka ışıklandırma yapmaları lazım. Yayalara yol vermiyorlar. En azından buna çözüm getirmelerini isterim. Bir de Tren Garı önünde trafik yoğunluğu var. Aslında en önemli sorun sürücülerin yayalara saygı duymaması. Devlet Hastanesi önünde de yaya geçidi çizgisi çizilmesi lazım. Orada da araçlar hızla geçiyor. Ben bu konuda şikayetlerimi bildirdim. Umarım gereği yapılır.

Vatandaşçözümmm1

Şaban Bayrak: Balıkesir’de trafik rahat aslında. Ben memnunum. Trafik çok var diyemem. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde trafik daha fazla. Balıkesir iyi ama yayaların ve sürücülerin birbirlerine karşı anlayışlı olmaları lazım. Çünkü trafikte de günlük hayatta da saygı duymuyor insanlar birbirlerine. Bu sorun açılırsa herşey daha iyi olur.

 

Vatandaşçözümmm123

 

Adnan Kural: Balıkesir huzurlu ve güzel bir şehir. Başka bir yerde yaşayamazdım heralde. Vatandaş olarak bizlerin de çok sorunu yok. Trafik belli saatlerde belli noktalarda artıyor ama genel olarak sakin. Kızılay Caddesi, Anafartalar Caddesi, Tren Garı tarafında akşam saatlerinde trafik de artıyor. Ama genel olarak trafik sorunu yok.

Mümtaz Atılgan: Balıkesir, küçük  bir şehir. Ona rağmen bu trafik yoğunluğu biraz fazla. Herkes de bir araç var. Bir evde eşlerin ikisinde de araba var. Herkes aracıyla dışarı çıkıyor. Bu hem yakın tasarrufu açısından hem de trafik bakımından çok olumsuz. O nedenle trafiğe çıkan araç sayısını azaltmak gerekir. Bir de insanımız daha duyarlı olmalı. Balıkesir’de sürücüler de yayalar da birbirlerine saygı duymuyor. Sürücü yaya geçitlerini dikkate almıyor. Yayalar da kaldırımdan gitmek yerine yolun ortasından gidiyor. Bütün bunlara dikkat edersek trafik zaten kendiliğinden çözülecektir. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu