Dünyadan HaberlerGündemSiyaset

Vize Uygulaması Bugün Açıklanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

Vize Uygulaması Bugün Açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Yunanistan’a gitti. Türkiye kıyılarına yakın 10 ada için ‘7 günlük turist vizesi’ uygulamasının gündemde olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile gerçekleştireceği görüşme, önemli gelişmelere ev sahipliği yapacak. Görüşme, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin Beşinci Toplantısı kapsamında gerçekleştirilecek.

Bu toplantıda, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konularda fikir alışverişi yapılması öngörülüyor. Ayrıca, ziyaret sırasında ikili ilişkilerin hukuki altyapısını güçlendirmeye yönelik çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması planlanmaktadır. Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti, bölgedeki siyasi ve ekonomik dinamikleri etkileyecek önemli bir diplomasi hamlesi olarak dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugün Yunanistan'Da

Vize Uygulaması Hakkında Detaylar Bekleniyor

Yunanistan’ın Türkiye kıyılarına yakın 10 adada geçici vize uygulamasını tekrar yürürlüğe sokma kararı alması bekleniyor. İki ülke yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonrasında duyurulacak olan 7 günlük geçici vize anlaşması, Yunanistan’ın Türkiye vatandaşlarına yönelik turist vizesine tekrar başvuru imkanı tanıyacak. Reuters tarafından aktarılan haberde, “Yetkililere göre, Yunanistan, Avrupa Birliği’nden Türkiye vatandaşlarının Türkiye kıyılarına yakın 10 ada için yedi günlük turist vizesine yeniden başvurabilmeleri için izin aldı ve bu, ziyaret sırasında duyurulması planlanan bir iyi niyet göstergesi olarak değerlendiriliyor” ifadelerine yer verildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu