TeknolojiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Volvo EX30 Yakında Tanıtımı Gerçekleşecek

İsveçli otomobil üreticisi Volvo’nun en küçük SUV modeli EX30 için artık geri sayım başladı. Haziran ayında dünyaya tanıtımı gerçekleşecek. Modelin üzerinde gelecek birçok güvenlik özelliği ise şimdiden belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, SUV Modeli tamamen elektrikli olacak. Beraberinde, bisiklet ve kavşaklarda meydana gelen kazaları önleyen güvenlik sistemleri ile satışa sunacaklar.

 

 

Volvo EX30 Yakında Tanıtımı Gerçekleşecek… Volvo, tamamen elektrikli kompakt SUV modeli EX30’un üzerindeki örtüyü kaldırmaya hazırlanıyor. Elektrikli SUV model, İsveçli markanın bugüne kadar üretilen en küçük SUV modeli olacak.

Volvo

Volvo açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, otomobilin daha gelişmiş güvenlik sistemlerine sahip olacağı belirtti. Beraberinde bunlar arasında bisiklet kazalarını önlemeye yönelik bir sistemin de yer alacağını kayıt ettiler.

Açıklamada, otomobil kapısının dikkatsizce açılmasının önemli oranda bisiklet kazalarına yol açtığını tespit ettiler. Devamında tüm bisiklet kazalarının beşte birinin bu tip kazalardan dolayı oluştuğuna dikkat çekti. Ayrıca, EX30’da bu tür kazaları azaltmak için özel bir kapı açma uyarı sisteminin yer alacağını belirtti.

Arabammm

Sistem’in, bir bisikletli veya trafikteki herhangi bir araç yanından geçtiği esnada, sürücüyü kapıyı açarken görsel ve işitsel olarak uyardığını aktardılar.

Volvo Güvenlik Merkezi Başkanı Åsa Haglund açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Uzun zamandır şehirlerde, otomobillerin yayalar ve bisikletlilerle iç içe yoğun olduğu bölgeler var. Bu bölgelerde güvenliği sağlamaya odaklanıyoruz. Dahası, Volvo EX30 modern şehirlerin yoğun caddelerinde araç içerisindeki sürücü ve yolcular dışında güvenli. Beraberinde trafikteki diğer insanları da gözetirken ve şehir hayatındaki güvenliği bir üst seviyeye taşıyor” dedi.

Sürücünün Performansını Gözlemliyor

EX30’un elektrikli bir araçtır. Teknoloji haberlerinden alınan bilgiye göre, bu nedenle bataryanın sağlamlığına odaklanıldığı, şase ve güvenlik kafesinin olası bir çarpışmanın etkisini verimli şekilde azaltıyor. Dahası dayanıklılığı üst seviyeye taşıyan çelikten ürettiklerini vurguladı.

Volvo Ici

Ayrıca, otomobilin sürücü koltuğunun iç yan kısmında. Beraberinde yandan gelebilecek bir çarpma durumunda da baş ve göğüs yaralanmalarını azaltmak için tasarlanan hava yastığı ile donatıldığı da verilen bilgiler arasında.

Dizayn

Öte yandan, EX30’da sürücü performansının düştüğü zamanlarda güvenliği sağlayacak yeni bir gelişmiş sürücü uyarı sistemi de standart olarak sunuyolar.

Buna göre, otomobil, direksiyon simidindeki algılayıcıya ekleme yaptılar. Bu eklemeler, güçlü algoritmalarla çalışan ve saniyede yaklaşık 13 kez göz ve yüz hareketlerini saptıyor. Bu yüz hareketlerini saptamak için özel bir sensörle de donattılar. Sürücü farkında olmasa bile EX30 bu şekilde sürücünün dikkat dağınıklığını, uykulu veya dalgın olup olmadığını belirtiyor.

Otomobildeki otomatik kavşak fren özelliği ise, şehirdeki kavşaklarda yaşanan kazalardan kaçınmaya yardımcı olma hedefiyle, başka bir otomobilin beklenmedik şekilde aracın önüne geçmesi durumunda, otomatik fren özelliği ile aracı durdurduğu belirtildi.

Son olarak yapılan açıklamaya göre, tamamen elektrikli yeni Volvo EX30 7 Haziran’da dünyaya tanıtılacak.

…Volvo EX30 Yakında Tanıtımı Gerçekleşecek….

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu