TeknolojiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Wi-Fi 7 Teknolojisinin Test Süreci Bitti

Turkcell, şebekesinde Wi-Fi 7 teknolojisinin test süreçlerini tamamladı. Bu teknoloji, evlerdeki ve ofislerdeki internet erişim deneyimini en üst seviyeye çıkaracak. Yeni nesil Wi-Fi teknolojisinin Turkcell şebekesindeki ilk denemelerini başarıyla tamamladı.

 

 

Wi-Fi 7 Teknolojisinin Test Süreci Bitti.. Turkcell’in amacı, evlerdeki ve ofislerdeki kablosuz ağ ile internet erişim deneyimini en üst seviyeye taşımaktır. Yeni nesil Wi-Fi erişim teknolojisi Wi-Fi 7’nin ilk testlerini şebekesi üzerinde başarıyla tamamladı. Covid-19 salgını döneminde Wi-Fi 6 lansmanını gerçekleştirdi.

Wifi

Operatör, Wi-Fi 7 teknolojisi testlerini gerçekleştirdi. Beraberinde internet kullanıcılarına daha yüksek hız ve düşük veri iletimi olan kullanıcı deneyimi sunmaya hazırlanıyor. İHA’nın edindiği bilgiye göre, bu teknolojinin sağladığı avantajla Turkcell, ev ve ofis içerisinde kullanabilecekler. Dahası yeni nesil servisleri de hayata geçirmeyi planlıyor.

“Kablosuz internet erişimiyle birlikte dijitalleşmenin hızı da katlanarak artacak”

Ayrıca Turkcell, yeni nesil internet erişim teknolojisinin hayata katacağı kolaylıkları dile getirdi. Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin’dir.

Kurucu

Sezgin, “Yeni nesil Wi-Fi 7 teknolojisi, mevcut kablosuz ağ altyapılarında ayrı ayrı kullanılmaktadır. Beraberinde 2.4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz gibi frekans bantlarının aynı anda kullanılabilmesine imkân sağlıyor” dedi.

Turkcell

Çoklu Bağlantılı Çalıştırma (MLO) olarak adlandırılan özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde internet kullanıcılarına, tek bir otoban yerine aynı anda üç otoban gibi geniş kullanım alanı ve yüksek hız imkânı sunmaktadır. Bunun yanında desteklemiş olduğu ekstra modülasyon teknolojileri ile 46 Gbps hızlarına çıkılabiliyor. Bu hızlarla birlikte Wi-Fi 7 teknolojisi; halihazırda şebekelerde yaygın olarak kullanılan Wi-Fi 5 teknolojisinden 13 kat ve birkaç yıl önce sunulan Wi-Fi 6’dan ise yaklaşık 5 kat daha yüksek hızlar deneyimlemeye imkân veriyor. Bundan dolayı internet erişiminin hızı artarken, dijitalleşmenin hızı da katlanarak artmış olacak. Bunun yanında günümüzde veri güvenliğinin giderek daha önemli hale gelmektedir. Devamında Wi-Fi 7 teknolojisi artırılmış güvenlik özellikleri yönüyle de önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Oyunlarda 100 kata kadar iyileştirilmiş düşük gecikme

Sezgin, dijital oyunlarda kritik olan düşük gecikme konusunda da Wi-Fi 7 teknolojisinin mevcuttan 100 kata kadar iyileşme sunduğuna dikkat çekti. Sezgin, “Tüm bunlarla birlikte sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve metaverse gibi yeni teknolojilerin olduğu dijital dünyanın da kapılarını aralıyor. Turkcell olarak yaptığımız çalışmalarda Wi-Fi 7 teknolojisinde 8 Gbps üstü hızlara ulaştık. Bu sonuçlar bizlere ev içerisinde halihazırda kablo üzerinden verilebilen hızların, artık kablosuz olarak da verebilmesinin kolaylaşacağını gösteriyor” dedi.

Teknoloji

…Wi-Fi 7 Teknolojisinin Test Süreci Bitti…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu