TeknolojiDünyadan Haberler

Yapay Zeka Pasaport Kontrolü Yapacak

İngiltere, havalimanlarında yapay zeka destekli yüz tanıma sistemleriyle yeni bir döneme geçiyor.

Yapay Zeka Pasaport Kontrolü Yapacak

İngiltere, havalimanlarında yapay zeka destekli yüz tanıma sistemleriyle yeni bir döneme geçiyor. E-Gate adı verilen bu sistem, yolcuların seyahat işlemlerini hızlandırırken aynı zamanda yapay zeka teknolojisinin uçuş yapacak yolcuların göçmenlik yasalarına uygunluğunu kayıtları tarayarak anlayabileceği bir dönemi başlatıyor.

Yapay zeka, İngiltere’deki havalimanlarında kullanılmaya başlandığında, pasaport kontrolüne gerek kalmayacak. İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın planlarına göre, yüz tanıma sistemiyle birlikte, temassız seyahat ve yapay zeka kullanan “akıllı sınır” konseptinin Dubai gibi 50’den fazla ülke için uygulanması hedefleniyor.

Sınır Gücü Genel Müdürü Phil Douglas, “Yeni program, şu anda kullandığımızdan daha temassız yüz tanıma teknolojisi kullanacak. İnsanlar hakkında daha önce olmadığı kadar çok bilgiye sahip olacağız. Daha önce Birleşik Krallık’ta bulunup bulunmadıklarını bileceğiz” dedi.

Yapay Zeka Pasaport Kontrolü Yapacak

Douglas ayrıca, “Göçmenlik yasalarına uyumlarının ne olduğunu bileceğiz. Ve güvenlik sistemlerimizde onlarla ilgili herhangi bir kayıt olup olmadığını bileceğiz. Bu yüzden uçağa binemeyecek bazı insanlar olacak” şeklinde konuştu.

Yapılan duyuruya göre, yeni teknolojinin denemelerinin bu yıl içinde yapılması planlanıyor. Ayrıca, gelecekte pasaportların kullanımdan kaldırılmasını sağlayabilecek sınır ötesi dijital kimlikler de test edilecek.

 

 

Haber Merkezi

Elon Musk’tan “Yapay Zeka Hepimizi Öldürecek” İddiası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu