GündemKöşe Yazıları

Yapay zeka sağlıkçıları da tehdit ediyor…

Yapay zeka giderek gelişiyor. Öyle ki bir çok meslek dalı şimdiden yapay zekaya teslim olmuş durumda.

Dijital sağlık alanında dünyanın önde gelen isimlerinden olan ve İngiltere’nin en büyük sağlık teknolojisi topluluğu Health 2.0 London’ı kuran Maneesh Juneja, yapay zekanın geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kendisini “dijital sağlık fütüristi” olarak nitelendiren Juneja, geçtiğimiz hafta İstanbul’da katıldığı etkinlikte yapay zeka ile ilgili soruları yanıtlarken 2040 yılının önemli bir dönüm noktası olabileceğini işaret etti.

Günümüzde pek çok kişinin semptomlarıyla ilgili internette araştırma yaptığını ve bu araştırmalara göre hareket ettiklerini belirten Maneesh Juneja’ya göre doktorluk mesleği şimiden tehlike altında. Bazı doktorların yapay zeka gibi teknolojiler üzerinde çalıştığını ve yapay zeka ile taranmış görüntülerde kanser hücrelerinin araştırıldığını dile getiren Juneja, önemli olanın bu sistemi sürdürebilir kılmak olduğu düşüncesinde.

2040’lara geldiğimizde makinelerin tıp alanında çok daha fazla alana sahip olacağını düşünen Juneja, doktorların ve hemşirelerin geri planda kalacağını belirtiyor. Hasta yoğunluğunun daha fazla hastane açarak ya da daha fazla doktor yetiştirerek çözülemeyeceğini dile getiren Juneja, sağlık sisteminin yeni bir formata dönüşmesi gerektiğini ifade ediyor. Juneja’ya göre 2040 sonrasında kişileştirilmiş sağlık uygulamaları yaygın hale gelecek.

Maneesh Juneja, uzaktan takip sistemleri ve giyilebilir teknoloji ürünlerinin bugüne kadar dijital sağlık sektöründe hayata geçirilmiş en iyi inovasyon olduğunu düşünüyor. Bu ürünler sayesinde kişilerin sağlık durumunun çok daha kolay takip edildiğini ifade eden Juneja, doktorların uzaktan hastaların tansiyonlarını ve kalp atış hızını takip edebildiklerini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu