Gündem

YAZICI “ORTAK DEĞERİMİZ BALIKESİR”

Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ersin Yazıcı, yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı kahramanca direnen Balıkesirlilerin, Millî Mücadele’ye büyük güç verdiğini kaydetti.

Zaferin tarihte eşine ender rastlanılan bir vatanseverlik ve kahramanlık mücadelesi sonucu kazanıldığını belirten Vali Yazıcı, “Kurtuluş günleri, her yıl yeniden ve şevkle gençlerimize; ‘geleceği görmek için geçmişi anlamak gerektiğine’ dair bir şuur vermeye gayret ettiğimiz günlerdir. Tarih boyunca önemli yerleşim ve ticaret merkezi olan Balıkesir; binlerce yıllık tarihî geçmişi, kültürel ve turistik birikimi ile Anadolu’nun yıldızı parlayan kentlerimizden birisidir. Balıkesirli hemşehrilerim yıllarca birlik ve beraberlik içinde sosyal toplumun en başarılı örneğini vermişlerdir. Her alanda çağı yakalamış bir Balıkesir’i oluşturmak için çok çalışmalı, şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmalıyız. Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel değerlere sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Hepimizin ortak değeri, Balıkesir olmalıdır.” dedi.

YÜREKLERİ VATAN AŞKI İLE DOLU

Balıkesir halkının 6 Eylül 1922’de milletin namus ve bağımsızlığı için bir bütün olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Balıkesir’in bu asil duruşunu saygıyla selamlıyor, kendileri için mukadder olan muzafferiyeti kanlarıyla, canlarıyla sonuna kadar hak eden o mübarek insanları rahmetle yâd ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Balıkesirli Hemşehrilerimin 6 Eylül Kurtuluş Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”cümleleri ile mesajını tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu