Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerSpor

Yetenekli gençlere Cankul’dan destek

Kepsut Belediyespor Kulüp Antrenörü Halil Oğuz ” Kepsut Belediye spor gençlerin spora verdiği değerle daha da değerli hale geldi. Planlı ve programlı çalışmalarımızla gençler başarılı bir futbol sergileyerek adını duyuruyor” dedi.

Antrenörlüğe 5 sene evvel başladım. Daha önceleri yöneticilik görevlerimde oldu ve yaklaşık 8 yıldır bu işin içindeyim diyen Oğuz, Kepsut Belediye Spor ’da yönetici olarak elimizden gelen tüm eforu sarf ediyoruz. Bu konuda bize Kepsut Belediye Başkanımız İsmail Cankul’un oldukça büyük desteği söz konusu. Kulüplerin ayakta durması onun sayesinde yalnızca futbolda değil güreş, karate, masa tenisi gibi değişik branşlarımıza da destek oluyor. Yaz okullarında da destekleri çok fazla, futbol olarak yüz civarında lisanslı öğrencimiz var. Lisanlı öğrenci sayısı yaz okuluyla beraber iki yüz civarında.”

Dsc 0402
“Taraftar Kitlemiz Zenginleşiyor”

Halil Oğuz:“ Güreş’te 50 civarında lisanslı güreşçilerimiz var. 30 karate lisanslı. Atletizm, yüzme, badminton basketbol yaz okulu ile beraber açabildiğimiz kadar bütün branş alanlarında devam ediyoruz. Sentetik sahamızı başkanımız sayesinde yaptık, sıkıntımız sadece soyunma odalarında tadilat olması, tribünümüzde tadilat olabilirse ya da ek bir yol olabilirse iyi olur. Spor globalleşti bayan taraftarımızda geliyor yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz. ”dedi.

“Yetenekli Gençler Arıyoruz”

“ Maçlarımız sırasında izlemeye gelen protokol örneğin geldiğinde sıkıntımız oluyor. Tribün tarafına bir ilave olmasını istiyoruz. Maddi manevi sıkıntılarımız zaman zaman olabiliyor. Her yeni gün farlı ve yeni masraflar çıkabiliyor ama bu konuda şanslıyız, sıkıntıları da aşabiliyoruz. Kepsut Belediye Başkanı destek çıkıyor. Kepsuttaki bütün gençlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz gençlerimizi spora yönlendirmek, kötü alışkanlıklarını yok etmek sonra ki hedefimiz yeteneklileri keşfetmek”

Nnnnnn3
“Fiziğe Dayalı Oyundan Tekniğe Geçiş”

Oğuz: “Çalışma yapan gençlerimizin içinden yetenekli olanları çıkartabilmek ve onları liglerde görebilmek arzumuz. Hedefimiz şampiyonluk, herkesin ilk hedefi öyle de olsa bizim en son hedefimiz şampiyonluk. Önce sporcuların ardından sporcuları düşünen her kesimin sahiplenmesi ve inanması gerekiyor. Kendi oyuncularımızın olması gerekiyor. Çocukluk yıllarımla bu kadar gelişmiş değildi spor ve branşlar hakkında yapılanlar. Şimdi gelişmiş bir sistem var. Bizim zamanımızda spor tesisleri yoktu, oynayacak yerimiz yoktu, oynayacak ayakkabımız yoktu ve biz fiziğe dayalı oynuyorduk. Şimdi tekniğe dayalı oldu. Zemin duyarlılığı arttı, gençlere tavsiyem sporun her dallarına yönelmelerini tavsiye ediyorum. Güreş,futbol, folklar, satranç her türlü olur çünkü spor yapan başarılı olur.Hareketli bir yaşamsa sağlık demektir” Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu