İlçe Haberleri

Yılbaşı Tatili İçin Ayvalık’ta Kuyruk Oluştu

Ayvalık, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen tatilcilerin yeni yıla Yunanistan'ın Midilli Adası'nda girmek için tercih ettiği ana durak haline geldi.

Yılbaşı Tatili İçin Ayvalık’ta Kuyruk Oluştu

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Gümrük binası önünde uzun kuyruklar oluştu. İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Manisa ve Aydın gibi birçok kentten gelen tatilciler, feribotlara binerek yaklaşık 2 bin kişi Midilli’ye hareket etti.

Kış mevsimine rağmen yılbaşı tatili nedeniyle Midilli’ye olan ilginin artması, Ayvalık’taki turizm acentelerini ve esnafı sevindirdi. Turizm rehberi Necmi Hacıoğlu, Türk tatilcilerin özellikle Ege adalarını tercih ederek yeni yıla farklı bir coğrafyada girmek istediğini belirtti. Bugün 700’den fazla tatilcinin Midilli’ye geçiş için hazırlık yaptığını ifade eden Hacıoğlu, bir gece Midilli’de konaklayarak ardından adalara yönelik turlara katılacaklarını söyledi.

‘Ayvalık Limanında Yoğunluk’

Ayvalık’tan Midilli’ye düzenlenen seferlere yoğun ilgi olduğunu vurgulayan seyahat acentesi sahibi Ali Jale, toplam üç feribotla gerçekleştirilen ek seferlere 900 kişinin katılmasını beklediklerini ifade etti. Jale, yılbaşı periyodunda 2 bin kişinin Yunan adalarına ve Midilli’ye geçiş yapmasını planladıklarını belirtti.

Yılbaşı Tatili İçin Ayvalık'Ta Kuyruk Oluştu

‘Kapıda Vize Uygulaması Şubat Ayında Başlayacak’

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleri sonucu Türkiye ile Yunanistan arasındaki ‘Kapı Vizesi’ mutabakatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ali Jale, vizenin Şubat ayında başlamasını beklediklerini ve şartların eski uygulamalarla benzer olacağını söyledi. Bu vizenin tek seferlik ve maksimum 7 gün kalışı içereceğini belirten Jale, vatandaşların rezervasyon yaparak istedikleri kadar geçiş yapabileceklerini dile getirdi ve iyi bir sezon diledi.

 

 

Seren Çiftçi

Ayvalık’ta 55 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu