GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

YILMAZ KARESİ’Yİ DÜNYA İLE BULUŞTURUYOR

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın Madrid’deki Yönetim Toplantısı’na katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,‘Küresel Düşün Yerel hareket Et’ anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

 

Dünyadaki yerel ve bölgesel liderlerle birlikte Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın Madrid’deki Yönetim Toplantısı’nda bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; yerel finans, kalkınma ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda konuşmalar yaptı. Aynı zamanda Dünya Konseyi Yönetim Kurulu’nda da bulunan Başkan Yücel Yılmaz, Madrid Toplantısı’nda “Yerel Finans ve Kalkınma” ile “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi” konulu sunumlar yaptı. Başkan Yılmaz, etkin finans yönetimi, mevcut kaynakların etkin ve doğru kullanımı, yerelde yeni fon kaynaklarının geliştirilmesi, insan kaynağının yönetimi ve kapsayıcı bir anlayış ile yönetim konularında görüşlerini aktardı.

 

‘‘KALKINMANIN LİDERİ YEREL YÖNETİCİLER’’

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi konusunda da sunum yapan Başkan Yılmaz, yerel yönetimlerin kalkınma süreçlerine liderlik yapan kurumlar olduğunu ifade etti. Ortak ve sürdürülebilir bir gelecek vurgusu yapan Başkan Yılmaz, “Şehirlerimizin mevcut potansiyelini uluslararası işbirlikleri ile besleyerek, geleceği tüm paydaşlarla birlikte tasarlamamız gerektiği inancındayım. Yerel liderler olarak şehrin sosyo-kültürel kalkınmasında olduğu kadar ekonomik kalkınmasından da sorumluyuz. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu