Köşe Yazıları

Yılmaz’ın Meslektaşlarına Parmak Isırtan Performansı

Yılmaz’ın Meslektaşlarına Parmak Isırtan Performansı

 

Öncelikle uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba diyelim.

İlgili Makaleler

Maalesef, koltuğumuzda birden fazla karpuzu taşıdığımız için, düzenli aralıklara köşe yazmak nasip olmuyor.

Malumunuz yerel gazetelerin kaderlerinden birisidir bu. Kaliteli bir gazete çıkarmak için 14-15 kalifiye personel bir gazetenin aslında olmaz da olmazıdır. Ne var ki, 8 kişiyi istihdam edecek bir bütçeyi ancak oluşturabiliyoruz.

Hal böyle olunca, bazen iki, bazen de üç kişilik işi yapmak zorunda kalıyoruz.

Yanlış anlaşılmasın sakın, çalışmaktan ve okurlarımıza objektif haber iletmekten mutluyuz elbette. Sadece, birçok kez okurlarımızdan gelen ve karşılaştığımız “neden daha sık ve düzenli yazmıyorsunuz?” sorusuna binaen bunu belirtme ihtiyacı hissettim.

Bu yoğunluğumuz hala sürüyor elbette. Ama bu gün bulduğumuz iki nefes arasında, okurlarla aramdaki hasreti gidermek istedim.

Zira, geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir’de gerçekleşen büyük bir organizasyonu pas geçmek olmazdı. Ayrıca, organizasyonda yıldızlaşan ve bazen eleştirdiğimiz Yücel Yılmaz ile ilgili bir not düşmek gerekiyordu.

 

Önce o organizasyon ile ilgili notlarımızı sunalım takdirlerinize:

 

Malumunuz Balıkesir, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantıları’nın ilkine ev sahipliği yaptı. Söz konusu toplantı, geçtiğimiz hafta sonu Körfezde ki Adrina Otel’de gerçekleşti.

Üstelik, 21 şehirden 201 AK Partili belediye başkanı da bu toplantıya iştirak etti. Ayrıca bu şehirlerin İl Başkanları da toplantıya iştirak eden kişiler arasındaydı.

Basın toplantısına, araçla ilgili bir arıza nedeni ile çok geciktim. Ancak sonrasında yaptığımız çok sayıda kulis sayesinde, katılımcıların büyük çoğunluğunun Yücel Yılmaz’a adeta hayranlık derecesinde iltifat etmesine tanık olduk.

Organizasyonun büyüklüğüne rağmen, Yılmaz ve ekibinin yaptığı hazırlık, Yılmaz’ın sunumu ve özellikle 10 ilçe belediye başkanı ile sadece sahnede değil, sahada da oluşturduğu iş birliği katılımcıların neredeyse tümünün dikkatini ve beğenisini kazandığını gördük.

 

Organizasyonun Başarısı Efsane Başkanların Tecrübe Paylaşımlarının Önüne Geçti

 

Hatta, Yılmaz’ın organizasyon ile ilgili hazırlıkları o kadar beğenilmiş ki, AK Parti’de Erdoğan’dan sonra efsane belediye başkanları olarak anılan eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Uğur, eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in tecrübe paylaşımlarının bile önüne geçmiş.

Başkanlarla yaptığımız kulislerde dikkatimizi çeken cümleler özetle “Yücel başkan ilk yılını ilçe belediyeleri ile koordinasyon toplantıları yaparak aslında ciddi bir risk almış. Zira, planlama ile geçen süreçte seçmen de çalışılmadığı algısının oluşması tehdidi var. Ama bu gün burada görülen tablo, eşgüdüm ve ilçelere yapılan doğru yatırımlar ve elbette bu mükemmel organizasyon o riskin oldukça ciddi bir avantaj haline dönüştüğünü gösteriyor” şeklindeydi.

Bilen bilir, her hangi bir organizasyonda, hele ki böylesine büyük bir organizasyonda hazırlık ve alt yapıda eksiklik olursa, organizasyonun ana temasında da doğal olarak bir aksaklık yaşanır.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ve Başkan Yücel Yılmaz’ın hakkını teslim etmek lazım. Ayrıca, bu organizasyonda ki başarı, AK Parti’nin geleneksel olan ve vekillerle düzenlenen toplantılarda tercih edilen “Kızılcahamam Kampı” versiyonunun, Belediye Başkanları için düzenlenen “Balıkesir Kampı” versiyonu haline dönüşmesini sağlayabilir.

Bu arada bu fikir yada söylemin bizim kanaatimiz olmadığını, aksine, çok sayıda katılımcının dillendirdiği bir görüş olduğunu da buradan vurgulayalım.

Kalın Sağlıcakla…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu