GündemÖzel Haberler

YOKSULU DA İSTİYOR ZENGİNİ DE

Çay Mahalle Muhtarı Mustafa Şayan Kurum ve kuruluşların dağıttığı Ramazan paketleri ile ilgili Merhaba’ya özel açıklamalarda bulundu. Paketlerin dağıtım yükünün tamamen kendilerine yüklendiğini ifade eden Şayan, bir de acı bir itirafta bulunarak” Ramazan paketini yoksulu da istiyor zengini de” dedi.

 

PAKET STOKÇULARI VAR

Muhtarlık seçimlerinde çok sayıda aday olduğunu ve stresli bir yarış yaşandığını ifade eden Şayan, bu dönemde ‘kahveci çırağı’ gibi kullanıldıklarını ancak ramazan ayı gelince yalnız kaldıklarını belirterek “bu dönemde bir çok insan gıda paketi var mı diye geliyorlar. Stokçuları bile var bunların arasında” şeklinde konuştu.

BELLİ NOKTALARDA DAĞILMALI

Ramazan paketlerinin dağıtımı için bir ekip kurulması ve belli noktalardan dağıtılmasının gerektiğini belirten Muhtar Şayan, tepkili bir ifade ile “bu paket dağıtım işini Muhtarların üstüne öylece yığmamaları lazım. Bu bizi çok yıpratıyor. Şahsen ben çok yıpranıyorum ve gelenlere ‘bana ne bende yok’ diyemiyorum dedi.

ŞAYAN “YÖNETİCİLERE SESLENİYORUM”

Mustafa Şayan Şehrin üst düzey yöneticilerine seslenerek “Kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin pilot bölgeler belirleyerek bu noktalardan paketlerin dağıtılmasını sağlaması gerekiyor. Bu çok önemli” şeklinde ifadede bulunarak paketlere olan taleple ilgili olarak da acı bir itirafta bulunup “bu paketlerden fakiri de istiyor zengini de istiyor” dedi.

RAMAZAN GELİYOR DİYE AKLIMIZ ÇIKIYOR

Şayan, Ramazan ayını karşılarken sırf bu yıpratıcı nedenler yüzünden korku ile karşıladıklarını vurgulayarak “Ramazan gelince ben yıpranıyorum. Ben yıpranmıyorum diyen varsa gelsin elini ayağını öpeyim. Valla Ramazan gelecek diye aklım çıkıyor yani. Üstesinden gelemiyorum. Yok diyemiyorum çünkü çok üzülüyorum. Üzüntüden kahroluyorum ki bu da sağlığımı kötü etkiliyor” dedi.

OMUZ VERCEK KİMSE YOK Kİ!

Ramazan ayında kendilerine bu konuyla ilgili fiziki bir desteğin söz konusu olmadığını belirten Şayan “ ne yapıyorsun, nasıl geçiriyorsun Ramazanı diye soran, beni rahatlatacak desteği sağlayacak, omuz verecek bir kişi bile yok ki. Ben bekliyorum burada masum bir şekilde. Telefon gelecek bana ben de liste vereceğim de getirecekler diye” şeklinde konuştu.

300 YILLIK MAHALLE AMA YAŞAM ALANI YOK

Çay mahallesinin 300 yıllık köklü bir mahalle olduğunu belirten Muhtar Şayan “bu mahallede maalesef yaşam alanı hiç yok. Dere kenarında hala gecekondu görünümlü evler var ve bunların temizlenmesi lazım. Dışarıdan gelen misafirler sahile giderken bu mu Balıkesir dememeli. Ben yetmiş yaşındayım ve elli yıldır bu konutlar yıkılacak deniyor” şeklinde sitem etti.

DİNÇER ORKAN İLE AYNI FİKİRDEYİZ

Cuma pazarında yaşanan sıkışıklığı da dile getiren Muhtar Şayan “yeni seçilen Karesi Belediye Başkanımız Dinçer Orkan’da bu konuda bizimle aynı fikirde ve çözümü için olumlu bakıyor. İnşallah bu Pazar konusunu çözecek diye düşünüyorum. Bu sorunlar çözüme kavuşunca yıllardır harabelik olan bu bölge daha yaşanabilir ve şık bir mahalle haline gelecek” dedi.Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu