GündemÖzel Haberler

“YOLUMUZU TIKIYORLAR”

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hidayet Ersözgil, Bahçelievler Mahallesi’nden kuruluşundan bu yana muhtarlık yaptığını söylerken, belediyelere ulaşamamaktan yakındı. Balıkesir’in Büyükşehir olmadan önce belediye başkanlarına ulaşımın çok daha kolay olduğunu söyleyen Ersözgil, “Çözüm istedikçe yolumuzu tıkıyorlar” dedi.

Yerel seçimlerde Bahçelievler Mahallesinde 5 aday yarıştıklarını söyleyen Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hidayet Ersözgil, 30 bin nüfuslu mahallede oy çokluğuyla yeniden muhtar seçildiğini söyledi. Vatandaşların taleplerini alarak problemlere kısa zamanda çözüm bulmayı hedeflediklerini söyleyen Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ersözgil, belediye başkanlarına ulaşmanın zor olduğunu belirtti.

“20 BİNİN ÜZERİNDE OY ALDIM”

Balıkesir’in en eski muhtarlarından olduğunu söyleyen Hidayet Ersözgil “31 Yıldır Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı yapıyorum. Balıkesir’in en eski muhtarlarındanım. Biz yerel seçimlerde 5 aday olarak yarıştık. 30 bin civarında seçmenimiz vardı. Halkımızın takdiriyle oy çokluğuyla göreve geldim. 20 binin üzerinde oy aldım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“PROJE ÜRETSEK DE NETİCESİZ KALIYOR”

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hidayet Ersözgil, “Muhtarlık kanunu 1924’te çıkmış. 1940 senesinde 5441 sayılı muhtarlık kanunu çıkıyor. Ama 2019 yılında çıkan o kanun hala devam ediyor. Şöyle diyorum; doğanlar öldü ama kanun ölmedi. Çünkü güncelliğini yitirdi. Hiçbir işlem yapamıyoruz. Muhtarların bazı kör noktalarda yetkileri alındı. O yüzden ne kadar uğraşırsanız uğraşın, ne kadar proje üretirseniz üretin neticesiz kalır. Sadece bende değil tüm muhtarlarda durum böyle” ifadelerini kullandı.

“RANDEVU ALAMIYORUZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmadan önce işlerin daha rahat ilerlediğini söyleyen Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hidayet Ersözgil, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Mahalle sakinlerimizin taleplerini belediyelere iletiyoruz. Ama netice alıyor muyuz orası muamma. Büyükşehir olmadan önce durum fevkaladeydi. Büyükşehir olmadan önce Başkanlara telefon açardık. Onların da her zaman telefonları açık olurdu. O gün dönemeseler bile ertesi gün mutlaka dönüş yaparlardı. Büyükşehir olduktan sonra Belediye Başkanının yanına bile sokmuyorlar. Randevu istesek randevu vermiyorlar. Nasıl çözeceğiz problemi? Büyükşehir olduktan sonra flash bellek verdiler bize. “Sorunlarınızı beyaz masaya iletin. Biz oradan bilgi alırız. Gereğini yapmaya çalışırız” denildi. Arkadaş bire bir görüşmedikten sonra ne anlayacaksın benim küçücük yazımdan? Sen beni yönlendireceksin ben de insanları yönlendireceğim. Ama yok. Tıkıyorlar yolumuzu” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu