GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel Haberler

YÖRSAN’A 6 AYLIK ŞANS

YÖRSAN ile ilgili konkordato süreci Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararla altı ay uzatıldı. 2019 Aralık ayı içinde Üretici birliklerinin Mahkemeye süt tedariki ile ilgili yazılı başvurusu sonrasında aradan geçen sürede işletmenin aktif hale dönüşmesinin ve bu gün Davaya müdahil olan çok sayıda muhatabın süre uzatımı talebinde bulunmasının alınan kararda etkili olduğu ifade ediliyor.

MARKA DEĞERİ AYRINTISI

Karar ile ilgili Merhaba’ya açıklamada bulunan Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, “Mahkemenin Konkordato süreci ile ilgili verdiği kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu dava ve alınan kararla Konkordato Komiser raporlarıyla mahkeme zabıtlarına yansıyan ‘finansal tablosunda borca batık olduğu ancak Marka değeri dikkate alındığında borca batık değildir’ ifadesi bizi ayrıca sevindirdi” dedi.

TEOMAN YÖRÜK POTANSİYEL ALICI

Konkordato sürsinin uzaması ile ilgili kararda ki bir diğer önemli ayrıntı ise YÖRSAN markasının kurucusu olan Yörük ailesi mensubu Teoman Yörük’ün davaya avukatı aracılığı ile müdahil olup Potansiyel alıcı sıfatı ile Alacaklı Bankalarla görüştüğünü beyan etmesi oldu. Muhataplar, alınan kararın ve yaşanan gelişmelerin geçen yıl Konkordato ilanı sonrası oluşan mağduriyetleri giderme açısından ümit verici olduğunu belirtiyor.

SÜT GİRİNCE ÇARK DÖNÜYOR

Değer “Sizin de bildiğiniz gibi Aralık ayında Üretici Birlikleri olarak Mahkemeye yazılı başvuruda bulunup süt tedariki konusunda taahhütte bulunmuştuk. Mahkeme başvurumuzu olumlu karşılamış, önce Aralık ayındaki duruşmada iflas kararı vermeyip hemen sonrasında da iki Üretici Birliği Başkanımızı kayyım olarak atamıştı. Süt girişinin sağlanması çarkın dönmesine ve aradan kısa süre geçmesine rağmen olumlu etki etmesine sebep oldu” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu