GündemTürkiye Gündemi

Yunanistan’da Bir Markete Giren Türk Gözlerine İnanamadı

Türk vatandaş, Yunanistan’da bir markete girdi. Ardından, reyonları gezmeye başladı. Olanlardan dolayı, Türk gözlerine inanamadı.

 

Yunanistan’da Bir Markete Giren Türk Gözlerine İnanamadı… O anları kayda alan vatandaş, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Görüntülerde kadayıfın “Kataifi”, baklavanın “Baklavas”, helvanın “Halva”, lokumun “Lokumi” olarak yazılması dikkat çekti.

Yunanistan'Da Bir Markete Giren Türk Gözlerine İnanamadı

GÖRDÜKLERİ KARŞISINDA ŞAŞKINA DÖNDÜ

Yunanistan’da markete giden bir vatandaş, reyonları gezdiğinde gördükleri karşısında şaşkına döndü. Ayrıca kadın, birçok Türk tatlısının ufak harf değişikliklerle Yunan tatlısı olarak raflarda gördü. Daha sonra, o anları sosyal medyada paylaştı.

Yunanistan'Da Bir Markete Giren Türk Gözlerine İnanamadı

“İSİMLERİ DEĞİŞTİRİLMİŞ”

Görüntülerde kadayıfın “Kataifi”, baklavanın “Baklavas”, helvanın “Halva”, lokumun “Lokumi” olarak yazılması dikkat çekti.

Yunanistan'Da Bir Markete Giren Türk Gözlerine İnanamadı

KAYDA ALIP TEPKİ GÖSTERDİ

Ajans haberlerinden edinilen bilgiye göre, gördüğü paketleri kayda alan kadın, kadayıf, baklava ve lokumun Yunanistan’da “Yunan Tatlısı” olarak adlandırılmasına karşı tepki gösterdi. Ardından, “Kadayıfı, lokum ismiyle birlikte çalmışlar” dedi.

Türkiye’nin en meşhur tatlısı;

Bu tatlılar, özellikle bayram, düğün, doğum günü gibi özel günlerde ve misafir ağırlama gibi durumlarda sıklıkla tüketilmektedir. Ayrıca, Türkiye’nin en ünlü tatlısı olan baklava, ince yufka tabakaları arasına ceviz, fıstık veya badem dolgusu konularak hazırlanır.

Osmanlı tatlıları;

Saray Mutfağından Bugünün Sofralarına. Dahası, Osmanlı Saray Mutfağında yüzü aşkın tatlı çeşidi olduğu bilinmektedir. Güllaç, Sütlaç, Aşure, Kazandibi, Tavukgöğsü, Elma ya da Ayva tatlısı, Baklava çok sık duyulsa da; kavun baklavası, sabuniye helvası, elmasiye gibi tatlı isimlerini pek duymamışsınızdır.

..Yunanistan‘da Bir Markete Giren Türk Gözlerine İnanamadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu