EğitimTürkiye Gündemi

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Başvuruları Yarın Sona Erecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından açıklama geldi.

Gelen açıklamaya göre, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı öğrencilerin 2023 TR-YÖS, yurt içinde 17 ilde uygulama olacak. Ayrıca, yurt dışında KKTC dahil 26 ülkede de uygulanacak.

 

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Başvuruları Yarın Sona Erecek… Yurt içi ile KKTC, Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Cezayir, Çad, Endonezya, Etiyopya, Fransa, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Mali, Mısır, Moritanya, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Somali, Somaliland, Suudi Arabistan, Tacikistan ve Tunus’taki toplam 53 sınav merkezinde 2023-TR-YÖS/2 yapılacak.

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Başvuruları Yarın Sona Erecek
Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Başvuruları Yarın Sona Erecek

Uygulamalar Cep Telefonunda Yer Alacak

Buna göre 15 Eylül’de başlayan 2023-TR-YÖS/2 başvuruları yarın sona erecek. ÖSYM TR-YÖS Mobil Uygulaması ile adayların başvuruda kullanacağı fotoğrafı sisteme yükleyebilmeleri için destek sağlanıyor. Google Play Store, Apple AppStore ve Huawei AppGallery uygulama mağazalarında yer alan uygulama, Türkçe ve İngilizce hizmet veriyor.

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı Başvuruları Yarın Sona Erecek

Mobil Cihaz İle Fotoğraf Yükleme

Uygulamayla ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. “Adaylar, dünyanın herhangi bir yerinden başvuru merkezlerine gitmeden mobil cihazlarını kullanarak fotoğraflarını sisteme yükleyebilecek. Adaylar, T.C. kimlik numarası, Y.U. numarası veya TR-YÖS numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sisteme giriş yapabildikleri gibi e-Devlet hesabı olan adaylar, e-Devlet kullanıcı bilgileriyle de sisteme giriş yaparak işlemlerini tamamlayabilecek. Sınav süreçlerinde kullanacakları fotoğraflarını sisteme yükleme işlemini tamamlayan adaylar, ‘https://tryos.osym.gov.tr’ adresi üzerinden sınav başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.”

YKS’ ye girecek öğrencilerin dikkatine//

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu