Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Zeytinyağında Tağşiş ve Taklit

Diker, zeytinyağında tağşiş ve taklide dikkatleri çekti. Balıkesir’deki ziraat odalarının başkanları, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar’ı makamında ziyaret etti. Edremit Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz Diker. Diker, zeytinyağında tağşiş ve taklitle mücadele konusuna dikkat çekti.

 

 

Ziyarette bölgesel tarımsal üretimle ile ilgili sorunlar dile geldi. Başkan Diker, ziyarette tarımsal üretim sorunlarını dile getirdi. Devamında Edremit Körfezi‘nde zeytinyağında yaşanan taklit ve tağşiş konusunun da aktarıldığını söyledi.

Zeytinyağında Tağşiş Ve Taklit

Diker, “Ziyaretimizde bölgesel tarımsal üretimle ile ilgili sorunları dile getirdik. Bunun yanında, Edremit Körfezi’nde zeytinyağında yaşanan taklit ve tağşişin boyutlarının her geçen gün daha da büyüdüğü ve bu konunun bu mevzuatlar dahilinde bir türlü önüne geçilemediğini ifade ettik” ifadelerine yer verdi.

Zeytinyağında Tağşiş Ve Taklit

Devamında Diker, “Önüne geçilebilmesi için muhakkak yeni bir düzenlemenin Gıda Polisi yapılması gerekenleri vurguladı. Ayrıca yapılacak böyle bir düzenlemenin üreticiyi sağlıklı ürünle buluşması önemli. Dahası markalı satıcıyı ve en önemlisi tüketicinin sağlıklı ürünle buluşmasının önemini dile getirdik. Önümüzdeki süreçte kendisinin de bu konuda konunun takipçisi olacağını ve desteğinin sözünü aldık. Misafirperverliği için kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

….Zeytinyağında Tağşiş ve Taklit….

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu