Köşe Yazıları

10/10/2010 Dünya Balıkesirliler Günü

Balıkesirliler Günü, canlı doğan plastik bir bebek gibi!

Bu günün bir annesi var mı bilmem ancak bir babası olduğunu biliyoruz. O babada, 17. Ağır Ceza Mahkemesince “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmakla birlikte tahliye edildi…

“Balıkesirliler günü düzenlenecek” haberleri, şehirde 2010 yılında heyecan yaratmıştı. Yurtdışında özellikle Almancılar diye adlandırılan kesim, sosyal medya hesaplarını coşturmuştu. Ayrıca, Valilik; Ankara, İstanbul vb. illerde tanıtım etkinlikleri yapmıştı. Şehrin tanıtım etkinliği olarak güzel bir fikirdi ancak fikri öneren doğru isim miydi?

Her doğan gün güzel ancak bugün nasıl doğdu hatırlamak için nereye baksak Yılmaz Arslan’ın adı geçiyor.

10.10.2023’te yeni bir heyecan yaşatmak ve şehrin adını duyurması için bu yıl az daha gayret diyerek BALDEF Başkanı Mehmet Çalışkan ve Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı yürüyüş düzenledi. Bir davetiye ile bu gün duyuruldu. Kuvayi Milliye Müzesi önünden Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Şehre Vefa Meclis Başkanı Gökmen Karadağ, Karesi’de yürüyüşte ön saflarda yer aldı. Bir gün etkinliği böylelikle tamamlanmış oldu.

Yani Bu yürüyüşle Balıkesir’i tanıtmış mı olduk!…

Birlik beraberlik ve en önemlisi şehrin tanıtımı elzem elbette…

Yapılacaksa bir tanıtım, göstermelik işlerle tanıtım olmaz. Cılız bir yürüyüşle gün yaşatılmaz. İki arada bir derede kalmış ve bugün heyecanını yaşamıyoruz çünkü… diyerek başlayan STK ların fikirleri de önemli.

Oysaki sahip olduğumuz zenginliklerle yapılacak o kadar çok şey var ki.

Peynir yeme yarışmaları, Zeytinyağlı zeminde dans etmeye çalışmak gibi ekstern etkinliklerde tutunda, kolonya kokusu çeşidini bulma yarışmasına kadar toplumu eğlendirecek ve Balıkesir’i hafızalarda tutacak onca fikir varken biz yürüyüş ve çelenk koymakla kutladık Dünya Balıkesirliler gününü…

Önce şehri benimsemek, ardından da katılımcı anlayışı benimsetecek özler lazım. Kuvayi Milliye ruhu ile örtüşen özlere dönmeli. Kültür, tarih, turizm ve insanlarıyla güzel şehrimizin yapacağı ve top yekun bir anlayışı ile “ülkem, memleketim diyen etkinliklere dönmeli…”

Yerel Seçim Belediye Ve Adaylar//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu