Köşe YazılarıBedia Uçak

11 Ayın Sultanı Ramazan

11 Ayın Sultanı Ramazan. Rahmet, bereket ve huzur ayı Ramazan’da sizleri Ramazan Huzuruna dâvet ediyorum. Ramazan Kuran’ı anlama, anlatma ve yaşama ayı. Ramazan ayının fazileti, bizlere kazandırdıkları, bu ayda yapılması gerekenler hepsi birer kazanç kapısı .

Hoş geldin Ya Şehri Ramazan yazılarıyla şehirleri süsleyen  mahyalar, ışıklandırmalar ve dualarla nakşedilen gönüllerin ayı bu ay. Tüm islâm alemine huzurlar getirsin. Bereketi, huzuru eksik olmasın. İçinde bulunduğumuz ve yakın zamanda geçirdiğimiz 11 il’ de yaşanan deprem felaketinin yaraları ve sel afetinin izleri hayırlısıyla gelsin geçsin. Bu ay kardeşlik ayı, yardımlaşma, cömertlik, her türlü güzelliğin yaşanacağı ve yaşatılacağı bir ay. Pek çok şifanın da müjdecisi. Hep birlikte yaşadığımız Ramazan sevinci ve huzuru içimizde bir ayna olsun. Maneviyatı yüksek gönüllerin coşkusunu birlikteliğin samimiyetle nüksettiği günler ve gelecek olsun hepimiz için.

İslam inancında ramazanın ilk günü Fetih suresi okumak, ferahlığın başlamasında ve sıkıntıların ya da zorlukların sona ermesinde etkili olmakta. Ramazanda bu duayı okumak nasip olsun. Kur’an-ı Kerim Okumak, Oruç Tutmak, Zekat ve Fitre Vermek, Dua Etmek. Bedenin ve ruhun gündelik telaşlardan arındığı, maddi ve manevi açıdan doyuma ulaşmanın en fazla olduğu ramazan ayı, İslam kültüründe her yıl büyük bir heyecanla bekleniyor.

Diğer aylardan farklı olarak bolluk ve bereket ayı olarak nitelendirilen ramazan ayında elbette tutulan oruçlar kadar yapılacak ibadetler de fazlasıyla önem taşıyor. Bu nedenle özellikle son birkaç yıldır gerek sosyal medya aracılığı ile gerek televizyonlar sayesinde ramazan ayında yapılması gereken ibadetlere ve dualara sıklıkla yer veriliyor. Ramazanın ilk günü 2023 yılında 23 Mart’a denk gelmektedir. Bu gün Ramazan ayı boyunca da oruç tutulacak 30 günlük sürecin başlangıcı. Ramazan Bayramı ne zaman merak edenler için cevabım 1. Gün 2023 yılında 21 Nisan.

11 Ayın Sultanı Ramazan

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu