GündemEğitimTürkiye Gündemi

16 Meslek Grubuna 1 Ocak’tan İtibaren Belge Şartı

16 Meslek Grubuna 1 Ocak’tan İtibaren Belge Şartı

MYK 1 Ocak 2023’ten itibaren verilen mesleki yeterlilik belgesi şartını güncelliyor. Artık 16 meslekte de belge şartı aranmış olacak.

 

Kuaför, Güzellik Uzmanları Meslek İçerisine Dahil
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı MYK, nitelikli insan kaynağının oluşması için harekete geçti. Bunun içinde belge şartı ile ilgili alanlarda güncelleme yapacak. Yeni güncellemede, 16 meslek rubu içerisinde kuaför, güzellik uzmanı, ahşap mobilya ve ayakkabı imalatçısı var. Böylelikle, MYK, nitelikli insan kaynağının oluşması için mesleklere standart, çalışanlara belge kazandıracak.

5633178821Ba2B8A4A0B279Fe3Eccd8A

Ustalık Belgesi Ve Diploması Olanlarda Belge Şartı Aranmayacak
Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi alanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mezun kişilerde bu şart geçerli olmayacak. Buna bağlı olarak, mesleki ve teknik eğitim okullarından vb. okul ve bölümlerinden mezun olanlarda kurum, alan ve dallarda çalıştırılanlar için belge şartı aramayacak.

 

“Tehlikeli” Ve “Çok Tehlikeli” Gruplar
2 milyon 350 binden fazla çalışanı “mesleki yeterlilik belgesi” sahibi yapan Kurum, iş kazaları açısından “tehlikeli” ve “çok tehlikeli” gruplardaki mesleklere de belge zorunluluğu getirmeyi sürdürüyor.

Haber: Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu