Özel HaberlerGündemİlçe Haberleri

1920’den Günümüze: Balıkesir Ayakkabıcılar Çarşısı

Balıkesir'in Ayakkabıcılar Çarşısı, 1920 yılından bu yana faaliyet göstermeye devam ediyor. 1950'de meydana gelen büyük yangına rağmen, eski düzenine sadık kalarak yeniden inşa edilen dükkânlar, hala vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

1920’den Günümüze: Balıkesir Ayakkabıcılar Çarşısı

1920Den Gunumuze Balikesir Ayakkabicilar Carsisi
1920’Den Günümüze: Balıkesir Ayakkabıcılar Çarşısı

“Bizde 70 yıldır burada dedemden kalan bu dükkanı işletiyoruz”

Balıkesir Ayakkabıcılar çarşısında esnaflık yapan Ahmet Altındiş, çarşının 1920’den beri burada olduğunu ve 100 yıllık bir çarşı olduğunu söyledi. Altındiş “ Dedem 1900 doğumlu askere gitmeden önce burada dükkan açmış. Ardından askere gitmiş. Tahminimize göre burası 1920 civarı ilk oluşumunu gerçekleştiriyor. Daha sonra ayakkabıcılar çarşısında 1950 yılında büyük bir yangın oluyor. Yangın olduğunda benim dedemin de burada ayakkabı dükkanı varmış. Yangından dolayı her yer hasar görüyor. 1953’te yangından sonra yine aynı yere yeni dükkanlar yapılıyor. Bizde 70 yıldır burada dedemden kalan bu dükkanı işletiyoruz.” dedi.

1920Den Gunumuze Balikesir Ayakkabicilar Carsisi 1

“Zaman değiştikçe çeşitler değişiyor”

Esnaf Altındiş zaman geçtikçe ayakkabı tercihlerinden değiştiğini ve 70 yıldan bu yana talep ne ise ona göre dükkânında ki ayakkabı çeşitlerini değiştirdiğini iletti. Altındiş “ Biz önceleri burada imalat yapıyorduk. Daha sonra lastik işine geçtik. Kara lastik olarak ifade edilen köylülerin tercih ettiği ayakkabıyı ürettik. Bu zamanda ise daha çok spor ayakkabı tercih ediliyor. Bizde ağırlıklı olarak spor ayakkabı satışı yapıyoruz. Zaman değiştikçe çeşitler değişiyor” dedi.

1920Den Gunumuze Balikesir Ayakkabicilar Carsisi 2

“Nesilden nesile tercih edilen dükkan oluyoruz”

Çıkan büyük firmaların işlerini etkilemediğini söyleyen Altındiş, müşteri profillerinin sabit olduğunu ve yıllardır dükkânlarından alışveriş yaptığını iletti. Altındiş “ Bizim profilimiz değişmiyor. Üçüncü kuşak geliyor bize şu anda. Daha önce annesiyle, babasıyla alışveriş yapan çocuklar şimdi kendi çocukları ile buraya geliyor. Onlar bizim devamlı müşterilerimiz. Bizi her zaman tercih ediyorlar bu sayede nesilden nesile tercih edilen dükkân oluyoruz.” dedi.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir’in Ayakkabı Tamircileri Çarşısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu