Görüntülü HaberlerGündemTürkiye Gündemi

2 Anne Bakan Özhaseki’den Mezarlık Yanında Ev İstedi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, ekipler gece gündüz demeden bölgenin yaralarını sarmak ve halkın yaşadığı acılara destek olmak için çabalarını sürdürüyor.

2 Anne Bakan Özhaseki’den Mezarlık Yanında Ev İstedi

2 Anne Bakan Ozhasekiden Mezarlik Yaninda Ev Istedi 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremde eşlerini ve çocuklarını kaybeden Elif Duran ve Ayşe Şahin isimli depremzedelerin taleplerini geri çevirmeyerek duyarlı bir adım attı.

Mezarlığın Yanından Ev Talep Ettiler

Özhaseki, yaptığı açıklamada, “Her bir depremzede kardeşimiz bize emanettir. Depremde kaybettiğimiz canları geri getiremeyiz, ama onların emanetleri Elif ve Ayşe gibi nice kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız” dedi. Bakan Özhaseki, depremzedelerin mezarlığa yakın bölgeden talep ettikleri evleri kendilerine sağlama sözü vererek, bölge halkına moral verdi.

Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Bakanlık ekipleri, bölgedeki afetzedelerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını hızlandırırken, hükümetin deprem sonrası yeniden yapılanma çabaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Bölgedeki vatandaşların yaşadığı zorlukları en aza indirmek ve normal hayata dönmelerine yardımcı olmak amacıyla yürütülen projeler kapsamında, acil konut ihtiyacı olan ailelere yönelik çalışmalara da ağırlık veriliyor.

Haber: Bülten

Depremde kaybettiği babasının gazetesini çıkarmaya devam ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu