GündemEkonomi

200 Gram Ekmeğin Fiyatı Ne Kadar ?

İstanbul’da İTO üyesi fırınlar, ekmek fiyat tarifelerinin belirlemek için toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda, oylama oldu.

 

200 Gram Ekmeğin Fiyatı Ne Kadar ?… İstanbul’da İTO üyesi fırınlar, ekmek fiyat tarifelerinin belirlemek için toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda, oylama oldu. Oylama sonucunda, İstanbul’da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 32,5 TL’yi geçmeyecek. Böylece, 200 gram ekmek için 6,5 TL olacak” şeklinde olan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul oldu.

200 Gram Ekmegin Fiyati Ne Kadar Jpg

İTO üyesi fırınların ekmek fiyatı 200 gram ekmek için 5 liraydı.

200 Gram Ekmegin Fiyati Ne Kadar 1 Jpg

İHA’nın edindiği bilgiye göre, İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 TL’ye yükseltti.

…200 Gram Ekmeğin Fiyatı Ne Kadar ?…

Evde ekmek fırının hangi ayarında pişer?

Mayayı ufalayın ve unun üzerine serpiştirin. 2. Yoğurma el robotuyla 1/2 l el ılık su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. 3. Hamuru kalıba alın ve önceden ısıttığınız fırında 200° (orta, fanlı 180°) yaklaşık 50 dakika pişirin.

Ekmeklerin kabarması;

Sade ekmek hamurları için kabartma işlemi 27 – 30 Santigrat Derecede, %70 – %80 nem oranına sahip ortamda ya da tarifinde belirtilen şekildedir. Hamur, iki katı hacime ulaşınca kabartma süreci tamamlanmış demektir.

Oylama sonucunda, İstanbul’da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 32,5 TL’yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 6,5 TL olacak” şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi. İTO üyesi fırınların ekmek fiyatı 200 gram ekmek için 5 liraydı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu