Dünyadan Haberler

Fransa ve Mali Arasında Vize Krizi

Fransa ve Mali, iki ülke arasındaki gerginlik arttı. Gerginliğin artması sonucu karşılıklı olarak vize verme işlemlerini askıya aldı.

 

Fransa ve Mali Arasında Vize Krizi… Fransız hükümet Nijer’deki darbenin ardından seyahat edilmemesi tavsiye edilen ülkelerin yer aldığı “kırmızı bölgeye” Mali’yi de dahil etmiş, bu hafta başında Fransa’nın Bamako Büyükelçiliği yeni vize başvurularını askıya almıştı.

Fransa Ve Mali Arasinda Vize Krizi Jpg

Fransa’ya Mali’den cevap geldi.

Yeni vizeler askıda

Mali Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Gelen açıklamada, Fransa’nın bu kararına “misilleme” olarak Paris Büyükelçiliği’nde Fransız vatandaşların yeni vizelerinin askıda olduğunu duyurdu.

Mali Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyada paylaşım gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği paylaşımda, Fransa’nın kararının büyük bir şaşkınlık belirtisi olduğunu ifade etti.

Fransa ve Mali ilişkileri, 2020 yılında ordunun Mali’de darbe yaptı. Ayrıca darbe yaparak iktidarı ele geçirmesinin ardından bozuldu.

Fransa Ve Mali Arasinda Vize Krizi 1 Jpg

Burkina Faso’ya da vizeler durdu

AA’nın edindiği bilgiye göre, Fransa adına vize başvurularını kabul eden şirket olan Capago, Fransa’nın 2022 yılında darbe yapılan ve askeri yönetimin bulunduğu Burkina Faso vatandaşlarına da vize vermeyi askıya aldığını duyurdu.

..Fransa ve Mali Arasında Vize Krizi…

Vize amacı nedir?

Yurt dışına seyahat etme planı olan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir.

Vize çıkmazsa para iade ediliyor mu?

Ancak, bazı konsolosluklar kredi kartıyla ödeme yapmanıza izin vermez. Başvururken ilgili elçilikte/konsoloslukta ödenebilen vize ücreti ve hizmet ücreti Schengen vizesine dahildir. Yine, vize red olduğu takdirde hiçbir para iadesi yapılmaz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu