Spor

PFDK’ den Fenerbahçe’ ye İhtar Cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), açıklama geldi. Gelen açıklamada, Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası aldığını belirtti.

 

PFDK’ den Fenerbahçe’ ye İhtar Cezası.. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan açıklama geldi. Gelen açıklamada, sarı-lacivertli takımın RAMS Başakşehir ile 11 Haziran’da oynadığı belirtti. Ardından, Ziraat Türkiye Kupası finalinde sportif ekipman talimatına aykırı eylemi nedeniyle ihtar cezası aldığını ifade etti.

Pfdk'Den Fenerbahçe'Ye İhtar Cezası

AA’nın edindiği bilgiye göre Fenerbahçe, Kupa finalinde RAMS Başakşehir’i 2-0 yendi. Böylece, kupanın sahibi oldu. Son olarak Fenerbahçe, seremoniye 5 yıldızlı formayla katıldığı için PFDK’ye sevki gerçekleşti.

Pfdk'Den Fenerbahçe'Ye İhtar Cezası

…PFDK’ den Fenerbahçe‘ ye İhtar Cezası…

Ihtarname cezası nedir?

Haksız yere iş sözleşmesi feshi olan işçi, gerekli şartları taşıyorsa işe iade için ihtarname verir. İhtarname aracılığıyla borçlu temerrüde düşürülür. İhtarname gönderilmesi ile faizin başladığı hallerde ihtarnamenin karşı tarafın eline geçmesiyle faiz işlemeye başlar.

Ihtar ikaz nedir?

İhtar kelimesi ikaz, uyarı anlamına gelir. İşyerinde olan ihtarlar ise uyarı niyetinden bağımsız işçiyi korkutmak ya da bir tehdit unsuru oluşturmak için gerçekleşir.

Ihtar neden alınır?

İhtarname çekmenin amacı alacaklının borçluya borcu ödemesinin zamanının geçtiğini ve ödemesi gerektiğini hatırlatan bir hukuki metindir. Bu sebeple alacağı olan herkes ihtarname çekebilir. Alacaklının ,borçluya olan hatırlatması önemli bir niteliktir. Son olarak, bununda en sağlıklı yolu noter aracılığıyla bildirilmesidir.

Ihtar çekmek kaç gün sürer?

Noter aracılığıyla yollanan ihtarname ortalama 1-15 gün arasında ulaşır. Ancak, duruma göre bu süre değişiklik gösterir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu