Dünyadan HaberlerGündem

202 Milyon Yıl Öncesine Ait Yeni Tür Bulundu

Bilim insanları, İngiltere'de buldukları fosillerin yaklaşık 202 milyon yıl önce okyanuslarda yaşamış, şu ana kadar bilinen en uzun deniz sürüngeni türü keşfettiklerini açıkladı.

202 Milyon Yıl Öncesine Ait Yeni Tür Bulundu

Bilim insanları, İngiltere’de buldukları fosillerin yaklaşık 202 milyon yıl önce okyanuslarda yaşamış, şu ana kadar bilinen en uzun deniz sürüngeni türü keşfettiklerini açıkladı. Plos ONE dergisinde yayımlanan makaleye göre, Somerset bölgesindeki sahillerde 2016 ve 2020 yıllarında bulunan fosilleşmiş çene kemiklerini inceleyen araştırmacılar, bu fosillerin yeni bir “ihtiyozor” türüne ait olduğunu belirledi.

Gün yüzüne çıkarılan fosiller, bilim insanları tarafından “Ichthyotitan severnensis” olarak adlandırıldı. Çene kemiklerinin boyutlarına dayanarak, araştırmacılar hayvanın 25 metre uzunluğunda olabileceğini tahmin ediyor Ancak tam boyunu tespit etmek için daha fazla kanıtın gerektiğini belirtiyor. Bu yeni türün, dünyada yaşayan en büyük hayvanlardan biri olan mavi balinalara yakın boyutta olabileceği düşünülüyor. Fosilleşmiş çene kemikleri, İngiltere’deki Bristol Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

 

 

AA

TikTok’a Erişimi Yasakladı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu