Gündemİlçe Haberleri

2024 Hac Protokolü İmzalandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile 2024 yılı hac protokolünü Cidde'de imzaladı.

2024 Hac Protokolü İmzalandı

2024 Hac Protokolu Imzalandi 1

2023 Hac Değerlendirmeleri Yapıldı

Heyetler arasındaki görüşme sonucunda, Türkiye’nin 2024 hac dönemi için hazırlıkları başarıyla sürdürmesinden duyulan memnuniyetin yanı sıra, hacı adaylarına sunulan hizmetler ve 2023 hac dönemine ilişkin değerlendirmeler de masaya yatırıldı.

Hac Kontenjanı Arttırmak İçin Talep

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ali Erbaş’ın, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Türkiye’nin nüfusuna uygun olarak hac kontenjanının güncellenmesi ve artırılması talebinde bulunduğu belirtildi. Bakan Rabia, Türkiye’nin 2024 hac dönemi hazırlıklarına erken başlamasından ve başarılı bir şekilde sürdürmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Suudi Arabistan’ın gelecek yıllarda hacı ve umreci sayısını artırma çabalarını ve bu doğrultuda başlatılan çalışmaları açıkladı.

Protokol İmzalandı

Erbaş ve Rabia, yapılan değerlendirme ve görüşmelerin ardından 2024 yılı hac protokolünü imzaladı. Başkan Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, protokolün hayırlı olmasını dileyerek 2024’te hac kontenjanının 83 bin 430 olarak belirlendiğini kaydetti.

Haber: AA

Bu yıl 1.8 milyon kişi hacı oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu