Dünyadan HaberlerGündem

217 Kez Covid-19 Aşısı Oldu

Almanya'da 62 yaşındaki bir adam, doktorların uyarılarına rağmen 217 kez koronavirüs aşısı yaptırdı. Bu olay Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yer aldı.

217 Kez Covid-19 Aşısı Oldu

217 Kez Covid-19 Aşısı Oldu
217 Kez Covid-19 Aşısı Oldu

Belirti Göstermeden Aşı Yaptırmaya Devam Etti

Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisindeki makalede belirtilene göre, bu gizemli adam aşıları 29 aylık aralıklarla satın aldı ve yaptırdı. Ancak daha da şaşırtıcı olanı, adamın herhangi bir semptom yaşamamasıydı. Araştırmacılar, yaşlı adamın herhangi bir koronavirüs belirtisi göstermemesine rağmen defalarca aşı olmak istemesini inceliyorlar.

Doktor Hemen İletişime Geçti

Erlangen-Nuremberg Üniversitesi mikrobiyoloji bölümünden Doktor Kilian Schober, vakayı öğrendiklerini ve yaşlı adamla iletişime geçtiklerini belirtti. Schober, “Daha sonra kendisi ile iletişime geçtik ve kendisini bazı testler için Erlangen’e davet ettik. Kendisi de çok ilgi gösterdi” dedi.

“Yeniden korona aşısı olmak istedİ”

Yaşlı adamdan kan ve tükürük örnekleri alınırken, daha önce alınan donmuş kan örnekleri de incelendi. Schober, “Biz bu incelemeleri yaparken yeniden korona aşısı olmak istedi. Daha sonra bu numuneleri, bağışıklık sisteminin aşıya nasıl tepki verdiğini kesin olarak belirlemek için kullanma fırsatımız oldu” şeklinde konuştu.

Haber: İHA

Yapay Zeka Tabanlı Alzheimer Erken Teşhis Teknolojisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu