Dünyadan HaberlerGündem

28.9 Milyar Dolar Fiyatında Ek Vergi Şoku

Gelir Yönetimi'nden 28.9 milyar dolar fiyatında ek vergi borcu olduğuna dair bir ihbar bildirimi gerçekleşti! 28.9 Milyar Dolar Fiyatında Ek Vergi Şoku

Microsoft, ABD Gelir Yönetimi’nden (IRS) 28.9 milyar dolar fiyatında ek vergi borcu olduğunda dair bir ihbar bildirimi aldığını açıkladı. Yazılım devi ABD Menkul Değerler ve Borsa Komitesi’ne (SEC) yaptığı açıklamada bahisle ilgili kimi değerli detaylara yer verdi.

Söz konusu borç, Microsoft’un 2004-2013 yılları ortasında çeşitli ülke ve bölgelerde elde ettiği gelirlerin vergilendirilmesiyle alakalı. ABD Gelir Yönetimi’nin kontrolü, şirketlerin farklı coğrafyalardaki faaliyetleri ortasında kâr ve sarfiyatları nasıl paylaştırdıklarına odaklanan “transfer fiyatlandırması” konusuna ağırlaşıyor.

Microsoft Jpg

“2004’ten beri 67 milyar dolar vergi ödedik”

ABD Gelir Yönetimi, 28.9 milyar doların yanı sıra o devirden bu yana tahakkuk eden faizleri ve cezaları da tahsil etmek istiyor. Microsoft ise vergi makamlarının daha evvel ödenen 10 milyar doları dikkate almadığını belirtti. Şirket kendisine çıkarılan ek vergi borcuna itiraz edecek ve durum gerektirirse mevzuyu mahkemeye taşıyacak.

Microsoft mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada

“IRS kurallarına her vakit uyduğumuza ve ABD ile dünya genelinde ödememiz gereken vergileri eksiksiz olarak ödediğimize inanıyoruz. Şirket olarak 2004 yılından bu yana ABD’de 67 milyar dolardan fazla vergi ödedik” sözlerini kullandı. Yazılım devi muhtemelen birkaç yıl sürecek bir temyiz sürecine hazırlanıyor.

28.9 Milyar Dolar Fiyatında Ek Vergi Şoku

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu