GündemTürkiye Gündemi

3 OY 20 YILI DEVİRDİ

Umum Madeni Eşya ve Sanatkârları Odası (UMESO) genel kurulu yapıldı. Genel Kurulda mevcut Başkan İsmail Pala ve Sanayici Mehmet Kuşçu aday oldu.3 oy farkla Mehmet Kuşcu Başkan seçildi. Pala’nın 388 oy aldığı seçimde, Kuşçu 391 oy alarak Başkan olurken 6 oy ise geçersiz sayıldı.
NE VAR O KOLTUKTA OTURAN KALKMIYOR
Kongreye Özkan Kardeşler işletmecisi Erdinç Özkan’ın konuşması damga vurdu.’20 yıllık esnafım ben geldiğimden beri İsmail Pala Başkan. Koltuk bu kadar tatlı mı. Ne var o koltukta oturan kalkmıyor.20 yılda yapılmayan iş 4 yılda yapılmaz. Ben inanmıyorum’ dedi.

 

20180210 125552

 

UMESO KONGRESİNDE BÜYÜK HEYECAN
Genel Kurulda mevcut Başkan İsmail Pala ve Sanayici Mehmet Kuşçu aday oldu.3 oy farkla Mehmet Kuşcu Başkan seçildi.Mehmet Kuşçu’nun yönetimi şöyle; Ahmet İşgören,Ramazan Toy,Selçuk Gültekin,İbrahim Şen, Hüseyin Ortakcı, Fatih Ordu, Harun Saran, Ali Yıldız denetim kurulu ise Hüseyin Biçer, Bülent Demirbaş ve Halit Bayrak. Mehmet Kuşçu kazandığının açıklanmasıyla birlikte 3 oy fark için ‘bu 3 oy üyelerimizin tümüne ait’ diye kabul ediyor ve herkese teşekkür ediyorum.’ dedi.
ÖZKAN ‘PALA’YA İNANCIMIZ KALMADI’
Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan UMESO oda seçiminde kısa süreli gerginlikler yaşandı.2 adaylı seçimde kıyasıya bir mücadele sergileyen her iki adayda konuşmalarıyla dikkat çekerken Sanayi esnafı Özkan Kardeşler işletmecisi Erdinç Özkan kongrede çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Özkan ’20 yıldan buyana İsmail Pala görevinin başında. Çok geri gitmek istemem ama sadece 4yıl öncesi sadece fotoğrafta bir bina diktik. Başkan dedi ki 4 yıl daha verin odayı kiradan kurtarayım. Küçüksanayi bizi şu odadan çıkarsa oda olarak bir yer bulabilirmiyiz bu sanayide? Bulamayız.Paramız mı çok bizim? Gittik harfiyat aracı tuttuk arsanın içini plak gibi yaptık.Para çokya.dışarıdan hayvan geliyor kendi paramızla komple tel çevirdik.Komple kapatmanın mantığı ne? Acaba kirayamı verilecek dedik ama içine bir tavuk kümesi yapılmış…Biz buraya tavuk bakmak için mi tel çevirdik? Başkanımızın işi ne? Koltuk bu kadar tatlı mı. Oturan kalkmıyor.20 yılda yapılmayan iş 4 yılda yapılmaz.Ben inanmıyorum’dedi.

‘TERK UYGUN DEĞİL’
Okunan bütçe sonrasında gaz sızdırmazlık istasyonu için harcanan zamanın çok olduğunu belirterek tepki gösteren Mehmet Kuşçu, ‘önceden bir araştırma yapılabilirdi. Oda tarafından gaz sızdırmazlık istasyonu için hazırlanan yer odayı sıkıntıya sokmuş. Odaya zul getirmiştir. Eğer biz bu hatayı biz yapsaydık evrak eksiğinden dolayı iş buraya geldiyse hiç olmazsa kalibrasyon istasyonu açalım der İş yasasına göre Kalibrasyon istasyonu yok denerek yapılabilirdi. Bizim sok ağa atılacak paramız yok. Bir arsamız var derli olan. Bizim sanayi içerisinde önceden de bir imar vardı. İmar yanlış yapıldığı için itirazlarla bunun gereğini yaptık. Yasal süreci de başlattık ve bunu ben odaya yeniden kazandıracağım. Sanayi sitesi içinde de boş ve yeşil alan olarak kalmasını sağlayacağım. Birkaç hisseli yer benim dönemimde temizlendi.2 arsada tevhit ettik. 2 arsayı birleştirdik. Demek ki burada parselasyon uygulanmış. Burası resmidir ve terk uygun değildir. Gerekli itirazımızı da biz yaptık.’ şeklinde konuştu.
KUŞÇU ‘O YERLER SANAYİNİN…’
Kuşçu, ‘Sanayimiz içinde uygulanan bir imar var. Sanayi’de 36 dönüm yerde yüksek kat irtifakı uygulandı. İmar uygulandı. 36 dönümden hiçbir şey kaybetmedik. Terk bile olsa Sanayi içinde kalacaktır. Bu yerin terkide söz konusu değildir ancak terk dahi olsa sanayi içinde olacaktır. Park alanı olarak bile olsa kalacak yer sizlerin (oda üyeleri sanayi esnafının) olacaktır’ dedi.
PALA ‘PARK ALANI OLARAK TERK ETTİK’
İsmail Pala, Kuşçu’nun sözlerine yanıt verdi. Pala konuşmasında, ‘‘Arsa ile ilgili terk söz konusu ise park alanı olarak terk ettik kendi imzaları da var. İmar durumunu alabilmek için arsayı terk etmek zorundaydık.800 metre park olanı olarak terk ettik ve 300 metrede yeşil alan olarak terk oldu yani kamuya terk ettik. Deniyor ki Sanayi sitesi bunları kime verdi? Bana vermedi. Bir genel kurulla 620metrekare yer varmış muhammen bir bedel biçilmiş. Üyeliklerini bazı odalar yerine getirmemişler. Bizde dedik ki; Biz ödeyelim bu yer bizim olsun. Muhammen bedeli ödeyerek buranın tapusunu biz aldık. Daha sonra bir baktık ki 70-80 tane buradan alacaklılar çıktı. Burayı Allah bize nasip edecek. Ben olsamda olmasamda.’’ifadelerine yer verdi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu