Gündemİlçe Haberleri

4 İlde Yeşil Dönüşüm Ormanları

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakma hedefiyle doğa koruma çalışmaları yapan Uludağ Elektrik, Yeşil Dönüşüm Ormanları projesi kapsamında Çanakkale'nin Kemel Köyü'nde bin adet fidan dikti. 

4 İlde Yeşil Dönüşüm Ormanları

4 Ilde Yesil Donusum Ormanlari 1

İklim Kriziyle Mücadelede Adım

Dünya genelinde yaşanan iklim kriziyle birlikte doğal kaynakların tükenmesi ve artan sıcaklıkların neden olduğu yangınlar, ormanların yok olma riskini arttırıyor. Bu bağlamda Uludağ Elektrik, Yeşil Dönüşüm Ormanları projesiyle son dört yılda 4 bin fidanı doğayla buluşturdu. Bu projenin bir parçası olarak gerçekleştirilen Kemel Köyü’nde bin adet fidan dikme etkinliği, doğanın korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sürdürülebilirlik Vurgusu: Kağıt Tüketimini Fidan Dikimiyle Dengeliyorlar

Uludağ Elektrik CEO’su Sinan Öktem, etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, şirket olarak ülkelerine yarar sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi kendilerine politika edindiklerini belirtti. Kağıt tüketimini minimum seviyeye indirmeye yönelik dijitalleşme çalışmalarına rağmen, halen belirli bir miktar kağıt tüketimlerinin olduğunu ifade eden Öktem, her yıl kullandıkları kağıtların eş değeri olan bin adet fidanı doğayla buluşturduklarını vurguladı. Öktem, kağıt tüketimini sıfıra indirse bile fidan dikimi etkinliklerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Doğaya Kazandırılan Binlerce Fidan ve Sürdürülebilirlik Vizyonu

Yeşil Dönüşüm Ormanları projesi kapsamında bugüne kadar Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde fidan dikimi gerçekleştiren Uludağ Elektrik, böylelikle doğaya binlerce fidanı kazandırmış oldu. Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan, projenin sadece kağıt tasarrufuna yönelik olmadığını, aynı zamanda dijitalleşme yolunda önemli adımlar attıklarını ifade etti. Arslan, şu ana kadar 1.7 milyonu aşkın aboneye elektronik fatura sunduklarını ve bu müşterilerin katkılarıyla projelere destek verdiklerini belirtti.

Toplumsal Katılım ve Destek

Etkinliğe, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Nazan Çalbayram’ın yanı sıra Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden temsilciler de katılım sağladı. Bu etkinliklerle toplumsal bilinçlendirme ve doğa koruma çalışmalarının desteklenmesi amaçlanıyor.

Haber: İHA

Manyas’ta 139 Bin Fidan Dağıtıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu