Gündemİlçe Haberleri

433 İŞYERİNE HUZUR UYGULAMASI

Balıkesir’de polis ve jandarma tarafından yabancılara yönelik huzur uygulaması yapıldı. Bu kapsamda 433 iş yeri kontrol edilirken 3 bin 85 şahıs sorgulandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Türkiye’de yasal olarak kayıtlı olup misafir edilen ya da illegal olarak bulunan başta Suriye uyruklu yabancılar olmak üzere, yabancı uyruklu şahısların çalıştığı yerler, sahibi oldukları işletmeler ile yoğun olarak ikamet ettikleri bölgelere yönelik huzurun ve kamu düzeninin devamının sağlanması ve kayıt dışı olarak Türkiye’de bulunan yabancıların gerekli işlemlerinin yapılması için çalışma yapıldı. İl Göç İdaresine teslim edilmek üzere gerçekleşen çalışmalara; 167 unsur ve 592 personel katıldı.

HUZUR DENETİMİ SÜRECEK

“Yabancılara Yönelik Huzur Uygulaması” kapsamında; 433 işyeri kontrol edildi. 3 bin 805 şahıs sorgulanırken çeşitli suçlardan aranan 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere 13 şahıs yakalandı. 8 Türk şahsa ve 25 yabancı uyruklu şahsa Adli-İdari işlem yapıldı. 870 araç kontrol edilirken 13 araca 2 bin 419 TL idari para cezası uygulandı. Bu kapsamda 2 araç trafikten men edildi. Emniyetten yapılan açıklamada, ‘’Halkın emniyet ve asayişinin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir’’ denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu