Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

6 Adımda Keskin Bir Çene Çizgisi!

Keskin bir çene çizgisi nasıl elde edilir? İşte karşınızda 6 adımda keskin bir çene çizgisi!

6 Adımda Keskin Bir Çene Çizgisi!

Konu antrenman olduğunda vücutlarımız tam antrenman yapıyor. Peki yayüzümüzdeki kaslar? Güçlü bir çene çizgisi, yüz yapısının önemli bir parçasıdır. Görsel çekiciliğe ve simetriye katkıda bulunur.

Bu egzersizler yüz kaslarınızı şekillendirecek ve çenenize daha belirgin bir görünüm kazandıracaktır. İşte keskin bir çene hattı elde etmek için en iyi egzersizler karşınızda!

1. Boyun kıvrılması

Bir nevi karın egzersizi gibi ama boynunuz için… Boyun kıvrımları, sırt üstü yatarak dilinizi damağınıza doğru iterek yapılmaktadır. Bu ön boyun kaslarını harekete geçirecektir. İlk başta, 10 tekrar için 3 set yaparak başlayabilir ve giderek miktarı artırabilirsiniz.

  1. Çenenizi göğsünüze doğru çekin ve başınızı yerden yaklaşık 3 cm yukarı kaldırın.
  2. Midenizi kaldırmayın ve çenenizi dışarı çıkarmayın.
  3. Tekrarlayın

Bu egzersize başlarken sakin olmayı ve zaman ayırmayı unutmayın. Az gelişmiş kaslarda oldukça yorucu olabilir ve çok sert ve hızlı hareket ederseniz boyun zorlanmasına neden olabilir.

6 Adımda Keskin Bir Çene Çizgisi!

2. Sıkıştır ve Bırak

İlk başta, sıktığınızda ve farkına vardığınızda rahatsızlık ve hafif bir yanma hissedeceksiniz. Ama acı yoksa kazanç da yoktur. Zamanla ve ilerlemeyle birlikte, sıktığınız süreyi, tekrar sayısını ve tekrar sayısını artırmalısınız. Bu, çenenizin sıkılaşmaya devam etmesini teşvik edecektir.

  1. Diş gıcırdatmak, yani çenenizi bırakmadan önce 10 saniye veya daha uzun süre sıkmak, takip edilmesi gereken başka bir egzersizdir.
  2. 10-15 tekrardan oluşan 2-3 set yapmak harika bir başlangıçtır.

Ve ilginçtir ki çene sıkma, günlük rutininize kolaylıkla uyum sağlayabilecek altı egzersizden biridir. Diğer çene güçlendirme egzersizleri kadar belirgin ve saçma olmadığından, araba sürerken veya televizyon izlerken yapabileceğiniz bir şeydir.

6 Adımda Keskin Bir Çene Çizgisi!

3. Köprücük Kemiği Yedekleme

İster uzanıyor, ister ayakta, ister oturuyor olun, köprücük kemiği desteği çenenizin altındaki kasları harekete geçirecek ve çalıştıracaktır. 10 tekrardan oluşan 3 setle başlayın ve pozisyonu 30 saniye basılı tutun. Kolaylaştığında, pozisyonu daha uzun süre koruyun ve her zaman pozisyonu dakik bir şekilde tutma alıştırması yapın.

  1. Başınızı yerle aynı hizada tutarken, boğazınızın her iki tarafındaki kasların kasıldığını hissedene kadar yavaşça geriye doğru hareket ettirin, başlangıç ​​pozisyonuna dönün, rahatlayın ve tekrarlayın.
  2. Kulaklarınızın omuzlarınızın üzerinde olduğundan ve başınızın düz durduğundan emin olun.

4. Dil Tekerlemesi

Tekerleme bu listedeki bir başka kolay çene egzersizidir.

  1. Dilinizi damağınıza doğru itin ancak dişlerinizin arkasında olduğundan emin olun.
  2. Ağzınızın çatısını kapatmak için dilinizle baskı uygulayın.
  3. 1. ve 2. adımları yaparken mırıldanmaya ve titreşimli bir ses çıkarmaya başlayın. Bu, çene ve boyun kaslarını harekete geçirir.

6 Adımda Keskin Bir Çene Çizgisi!

5. Ünlü Sesler (Balık Yüzü)

Sesli harf egzersizi ağzınızın etrafındaki küçük kasları çalıştıracaktır. Bu egzersizi yaparken amacınız “O” ve “E” seslerini söyleyerek ağzınızı mümkün olduğunca geniş açmaktır. Sesleri ifade ettiğinizden ve kaslarınızı çalıştırdığınızdan emin olun. Dişlerinize dokunmamaya veya dişlerinizi göstermemeye çalışın ve 10-15 tekrardan oluşan 3 seti tamamladığınızdan emin olun.

  1. Ağzınızı geniş açın ve “O” ve ardından “E” deyin.
  2. Ağız kaslarınızı doğru şekilde çalıştırmak için bu sesleri ve hareketleri yaparken kendinizi aşırıya kaçtığınızdan emin olun.

6. Chinups (Çene Kaldırma)

Çene kaldırma egzersizi yapmak yüz ve çene kaslarının kaldırılmasına yardımcı olur. Bu egzersiz, yön ve gerginlik birçok yüz kasını çalıştırdığından çene tanımını geliştirmenin harika bir yoludur. Şimdi bu egzersizi yapmanın iki yolu var. Tercihinizi seçin ve önceki egzersizlerde olduğu gibi 3 setten oluşan 10-15 tekrar yeterli olacaktır.

  1. Başınızı yukarı doğru eğin ve gözlerinizi tavanın bir kısmında tutun.
  2. Sanki önünüzdeki bir şeyi öpmeye çalışıyormuşsunuz gibi dudaklarınızı gerin.
  3. Pozu tekrar başına 5 saniye sürdürün, ardından rahatlayın ve dudaklarınıza toparlanıp tekrarlaması için birkaç saniye verin.

6 Adımda Keskin Bir Çene Çizgisi!

 

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu