Yaşamİlçe Haberleri

600 Yıllık Gelenek Balıkesir’de Yaşatılıyor

Bandırma'da Halk Eğitimi Merkezi, Tokat tahta baskı kursu usta öğreticisi Dilek İkizçeli önderliğinde 600 yıllık bir geleneği yaşatıyor.

600 Yıllık Gelenek Balıkesir’de Yaşatılıyor

Bandırma’da Halk Eğitimi Merkezi, Tokat tahta baskı kursu usta öğreticisi Dilek İkizçeli önderliğinde 600 yıllık bir geleneği yaşatıyor. Bandırma Halk Eğitimi ve Bandırma Kent Konseyi iş birliğiyle devam eden kurslara kadınların ilgisi her geçen gün artıyor. Nesrin Aydoğmuş İş Atölyesi’nde eğitim alan kadınlar, Tokat yazmalarının desenlerinin bulunduğu kalıpları oyarak asırlık motifleri ıhlamur ağacına işliyor.

600 Yıllık Gelenek Balıkesir'De Yaşatılıyor

Dilek İkizçeli, Bandırma Halk Eğitimi Merkezi Tokat Tahta Baskı usta öğreticisi olarak, kursların geçen yıl başladığını ve başlangıçta 10 öğrenci ile başladıklarını belirtti. Ancak sergiledikleri çalışmalar sonrasında talebin artmasıyla birlikte öğrenci sayısının 50’ye ulaştığını ifade etti.

Haftanın 5 günü devam eden kurslar, geleneksel el sanatlarından biri olan Tokat tahta baskı işine odaklanıyor. İkizçeli, kursun 600 yıllık bir geleneği yaşattığını ve kadınların yanı sıra erkeklerin de katılımına açık olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda bu kursların, boş zamanlarını değerlendirmek isteyen herkes için bir fırsat sunduğunu vurguluyor.

600 Yıllık Gelenek Balıkesir'De Yaşatılıyor

 

Haber: Bülten

Kafkas Kültürü Balıkesir’de Yaşatılacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu