GündemEğitimİlçe Haberleri

Kırcı’dan Eğitim Vurgusu

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Bandırma’da Yaman Egeli ve Marmara İlkokulları, Ahmet Obalı İlköğretim Okulu, 15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu ve Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenci ve Öğretmenlerle bir araya geldi

 Ziyaret programına Yaman Egeli İlkokulu ile başlayan Kırcı, burada yaptığı konuşmada “Eğitime yapılan yatırım taşa toprağa yapılan yatırımdan çok daha önemli. Çağın getirdiği ihtiyaçlara yönelik donanımlı nesiller yetiştirmek adına göreve geldiğimiz günden beri bütçeden en yüksek payı eğitime ayırıyoruz” dedi. Bütçeden eğitime ayrılan kaynaklar hakkında rakamsal örnekler verdi. Fatih projesinden bahsetti.

İmam Hatip vurgusu

15 Temmuz Şehit Ramazan Konuş Ortaokulu ve Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Kırcı burada yaptığı konuşmada “İmam Hatiplerimiz geçmişte yok yere siyasi gerilim sebebi sayıldı. Çok şükür o günleri geride bıraktık, Türkiye artık normalleşti. Ülkemizde artık hiç kimse böylesi bir toplum mühendisliğinin kurbanı olmayacak. Bugün imam hatip mezunlarının hiçbir ayrımcılığa kısıtlamaya uğramadan farklı alanlarda kendini yetiştirebilmesinin önü açık. Geçmişte oluşturulmak istenen önyargılara verilecek en güzel cevap bu okullardan yetişen neslin 21. yüzyılın ihtiyaçları doğrultusunda elde edeceği eğitsel ve mesleki başarı olacak. Medeniyet değerlerimizi canlandırıp sahip çıkmalı, dini duyarlılığı elden bırakmadan dünyada başarılı olmayı hedeflemeliyiz. Hangi işi yaparsak yapalım İmam Hatipli olmanın sorumluluğu içinde, Müslümanca bir duruşla, vatanımıza ve milletimize bağlı olarak yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız. Önünüze çıkan engeller sizi yıldırmasın, gözünüzü korkutmasın. Hedeflerinizi belirleyin ve başarıya odaklanın” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu