GündemÖzel Haberler

Çay Mahallesi Kentsel Dönüşümü Bekliyor

Bu haftaki Muhtar konuğumuz Çay Mahallesinde 2. Dönem Muhtarlık yapan Mustafa Şayan.

Muhtar Şayan, Mahallenin en büyük sorunu olarak, madde bağımlısı bazı gençlerin geceleri dere boyunu mesken tutmasını ve gelen geçen vatandaşları rahatsız etmesini gösterdi.

 

Çay Mahallesinde 650 hanede bin 700 vatandaş yaşıyor. Çay Mahallesini “Balıkesir’in göbeği” olarak tanımlayan Şayan, “Çay Mahallesi, eski bir Mahalle. Mahallede eski binalar var. Mahalleli, Kentsel dönüşümü bekliyor” dedi.

Üç mülteci ailenin yaşadığı Mahallede, bir başka sorunda işsizlik. Muhtar Şayan, birçok kişinin iş bulma konusunda kendisinden yardım istediğini belirtti. Belediye ve TEDAŞ ile ilişkilerinin iyi olduğunu anlatan Şayan, TEDAŞ’la direk görüşmede sıkıntı yaşandığını ifade etti.

 

Dere iyi temizlenmedi

Bu sene DSİ 25. Bölge Müdürlüğünce Çay deresinin iyi temizlenmediği ifade eden Muhtar Şayan, “DSİ yetkilileri, dere temizliğini tabiri caizse şişirme yaptı. Güzel bir temizlik olmadı” diye konuştu.

 

Madde bağımlılarından şikayet var

Muhtar Şayan, Çay deresinin çevresine geceleri madde bağımlılarının geldiğini, bu kişilerin yoldan geçen vatandaşları rahatsız ettiğini ifade ederek, Emniyetten daha sıkı denetim yapılmasını istedi.

Mahallede alt yapı sorunu olmadığını, ancak Aşık Sokakta sel anında drenaj sıkıntısı yaşandığını, bunu da Belediyeye bildirdiğini, bugüne kadar bir işlem yapılmadığını öne sürdü.

 

İhtiyaç sahibi çok

SYDV tarafından Mahallede yaşayan 8 aileye yardım yapıldığını, ancak ihtiyaç sahibi çok sayıda vatandaş olduğunu dikle getiren Şayan, bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarından yardım yapılmasını talep etti.

Muhtar Şayan’dan öğütler

Şayan, gençlere şu önerilerde bulundu: “Okuyun, en az bir yabancı dil öğrenin. Spor yapın. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. İyi arkadaş seçin. Vatanınıza, milletinize bağlı olun. Büyüklerinizi sık sık ziyaret edin.” Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu