Gündem

BESOB VE BENZERLERİ..

Oldum olası şu meslek odalarının tam olarak nasıl ve hangi oranda üyelerine katkı sağladığını anlayamadım.

Yani kanunen buraya üye kaydediliyorsun, elbette belirli bir oranda ücret ödemek durumundasın ve mesleğinle ilgili yada bankada krediyle ilgili herhangi bir işlem yaptırmak istediğinde, içinde bulunduğun birlikten senden kağıt-belge istiyorlar falan. Duyduğum gördüğüm hep buna benzer şeyler.

Serbest bırakılsa kaç kişi aidat öder, oda olur mu bilmem.

Bunun dışında büyük ölçekli oda yada birlik başkanlarının iyi aylık aldığını, makam araçlarının gayet lüks olduğunu ve neredeyse yılda 3-5 kez hatırı sayılır yıldızlı otellerde plaket alıp, iş aşkıyla çırpındığı geliyor hep aklıma.

Mesela bugünkü haberde BESOB’un Antalya’da yaptığı program var.

Sen bir buçuk milyon harca memleketine-üyelerine kazandırdığın oteli restore et, sonra bir çuval para verip git başka otelde toplantı yap!

Adına toplantı demek ne kadar doğru tartışılır, çünkü 3 gün yatıp kalkıp 1 saat salonda bir şeyler konuşmaya toplantı demeye dilim varmıyor.

Bana bu daha çok Antalya’da BESOB parasıyla bedava tatil gibi geliyor.

Çünkü işi gücü bırakıp, 1200 kilometre yol gidip, 450 lira ödeyerek sadece 1 saatlik başkanlar kurulu toplantısı yapmak pek akıl karı değil.

Amacın, oda başkanlarını bir araya getirip bilgi alışverişi yaparak, gelişmeler hakkında sunum yapmak ise, bu amaca uygun bir sürü mekan var memlekette.

Balıkesir’in bir ucundan bir ucuna en fazla 2-3 saatte ulaşılabilir herkes.

Yap toplantını 16:00’da, topla kurulunu ver akşam yemeğini gönder.

Herkes işine gücüne baksın.

Ama biliyorum, biz toplum olarak bilgilenmeye, yanında bonuslar yoksa ciddi önem vermeyiz. Böyle yapılırsa, bizim basın mensupları dahil, insanları toplayamazsın.

Antalya, lüks otel, gezmece tozmaca, herşey dahil ikramlar ve yanında 1 saatcik toplantı dersen, ne ala, buyur paşam emret toplanalım!

Garibim, aidat ödeyeceğim diye çoluğunun, çocuğunun rızkından kesip nasılsa ayağınıza kadar getiren üyeler de, bu fedakarca çalışmalarınızı memnuniyet ve minnetle izliyordur merak buyurmayın.

3 gece 4 gün misafir sanatçılık yapan basın mensupları, size de afiyet olsun!

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu