Özel Haberlerİlçe Haberleri

KÖYLERDE ARTIK ENGELSİZ

Dursunbey ilçesine bağlı Osmaniye Mahallesi’nde oturan engelli vatandaş Selami Çivdir 24 senden beri yatağa bağlı olarak hayatını sürdürüyor. Osmaniye mahallesini ziyareti esnasında Selami Çevdir ile tanışan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, engelli olduğu için odaya mahkûm olan Selami Çevdir için köye asansör yaptırdı.

ENGELLERİ KALDIRMAK GÖREVİMİZ

Bahçavan bizzat abisinin de felç geçirdiği zor dönemlerde kendilerinin de bu sorunu yaşadığını ifade ederek “ Büyükşehir olduğumuzda şehirde ki olanakları mahallelere de taşıyacağımızı söylemiştik. Selami Kardeşimin bu zorluğunu görünce ağabeyim için yaptırdığımız asansörü hatırladım ve aynı çözümü bu kardeşimiz için kullandık’ dedi.

‘24 SENEDİR YATAĞA BAĞLIYIM’

Selami Çevdir, ‘Ben 24 seneden beri yatağa bağlıyım. Hastalığımdan dolayı yürüme kabiliyetimi yitirdim. Vücudumda yüzde 5’lik bir güç var. Vücudumun hiçbir yerini doğru düzgün kontrol edemiyorum. Şimdilik sadece ellerimde güç kontrolü var. Akülü arabayı kullanacak kadar gücüm var. Onu rahat kullanabilirim’ dedi.

Bahçavan ‘Çok Mutluyuz’

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ‘Dursunbey’e bağlı Osmaniye Mahallemizdeyiz. Osmaniye Mahallemize daha önceki ziyaretimizde Selami Çevdir kardeşimizi tanımıştık. Selami, rahatsızlığı olan 36 yaşında bir engelli kardeşimiz. Dolayısıyla kışını Karacabey’de geçiriyor. Yazın da zamanını Dursunbey’de geçiriyor. Evlerinin ikinci katında yaşıyor. Evinden inerken de çok zorluklar yaşıyordu. Bu konuda mağdur olduğunu iletti. Biz de gelip, ikinci kata çıkabilmesi için kendisine bir asansör yaptık.  Asansörün açılışını yaparak Selami kardeşimizi ziyaret ettik. Kendileri de memnuniyetlerini dile getirdiler. Biz güzel bir iş yaptığımız için sevinçliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun’ ifadelerini kullandı.

Çevdir ‘Büyük Dertti’

Başkan Bahçavan sayesinde artık dışarı çıkabileceğini söyleyen, Selami Çevdir,  ‘Sayenizde artık dışarı çıkabileceğim. Bütün gün evde oturmaktansa dışarı çıkma ihtimalim olacak. Öteki türlü hiç imkanım yoktu. Bütün gün evde can sıkıntısıyla oturuyordum. Eskiden arabaya indirip bindirmesi büyük dertti. Bir ya da iki kişiyi arardık. Şimdi hiç öyle bir şeye gerek kalmadı. Akülü arabam var. Onunla gidebiliyorum. Ben evdeyken bulmaca çözüyorum kitap okuyorum’ dedi. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Çevdir  için getirdiği bulmaca kitaplarını hediye ederken, Selami Çivdir, bu anlamlı hediye için teşekkürlerini sundu.

 ‘Bilgi Yarışmalarına İlgim Var’

Bilgi yarışmalarını izlediğini ve bulmaca çözmeyi sevdiğini söyleyen Selami Çevdir, ‘Ben televizyondaki bilgi yarışmalarını izlemeyi seviyorum. Evde izlerken hepsine olmasa bile yüzde doksanına rahat cevap verebilirim. Bulmaca çözmeyi çok seviyorum’ ifadelerini kullandı.

Kamil Akyürek: Eviniz ikinci katta. Aşağı inerken zorluk yaşıyor muydunuz? Ebeveynleriniz mi sizi ihtiyaç duyduğunuz zaman sırtlarında indiriyordu?

Selami Çevdir, ‘Bundan 8-9 sene öncesine kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Babam her türlü ihtiyacımı karşılayabiliyordu.  Ama kalp ameliyatı olduktan sonra bizim için herşey bitti. Daha sonra da ayağına iğne batmış hiç fark etmedik. Babamda şeker hastalığı da var’

Baba Musa Çevdir, ‘Ben Musa Çevdir’in babasıyım. Ben de şu anda yüzde 93 özürlü durumdayım. Engelli raporum var. Kalp ameliyatı olduktan sonra  bir iki yıl hiçbirşey kaldıramadım. Ondan sonra da ayağımda problem çıktı’

Kamil Akyürek: Sorununuzu Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’a iletmişsiniz…

Selami Çevdir, ‘Dursunbey Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, bir isteğimizle bize asansör yaptı. Allah ondan bin kere razı olsun. Annemle ve babamın yardımıyla asansörü de rahatlıkla kullanabiliyorum. Çünkü beni asansöre bindirene kadar yardım ediyorlar. Ondan sonrasını ben rahatlıkla gidebiliyorum. Başkanımız bir sözümüzle bizleri hiç kırmadı. Başkanımız daha öncesinde de bedensel engelli olan vatandaşlarımız için de çok güzel şeyler yapmıştı. Daha önce yapılanları internet üzerinden takip ediyorduk. Biz de başvurunca Başkanımız bizi kırmadı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu