Gündem

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

Herkese kucak dolusu Merhaba!

MERHABA GÜZEL BALIKESİR…

Öncelikle bu cumartesi ile birlikte bir ayı doldurduk sizlerle; selamlarınızı, tebriklerinizi, güzel geri dönüşlerinizi aldım. Hepinize yorumlarınız, düşünceleriniz ve destekleriniz için teker teker teşekkür ederim.

Dünyaya geldiğimiz anı hatırlamasak da ilkokula başladığımız günü çoğumuz unutmayız. İlk öğretmenimiz, arkadaşlarımız, çocukluğumuz… Liseye başladığımız gün gençliğimiz, üniversiteye kayıt olduğumuz gün büyüdüğümüz gündür.

Her yıl Kasım ayında kutlanan öğretmenler günü için bu yıl da geri sayım başladı. Bu sene cuma günü kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü için öğrencileri ve velileri tatlı bir heyecan sarmaya başladı. Öğrenciler ve ailelerinde şu günlerde yepyeni bir öğretmenler gününü karşılayacak olmanın büyük heyecanı yaşanıyor. Velilerin yaşadığı heyecanın nedeni oldukça açık; çocuklarının iyi ve kaliteli bir eğitim almasını sağlayan, bu konuda tüm imkânlarını seferber eden, insanüstü bir çaba sergileyen öğretmenlerine güzel bir öğretmenler günü hediyesi seçmek. Çocukların yaşadığı heyecan ise çok daha farklı… Onlar şu günlerde öğretmenler gününün anlam ve öneminin altını bir kez daha çizecek, güzel bir kompozisyon hazırlama, öğretmenine sevgisini ifade edebileceği bir resim yapma veya şiir ezberleme telaşındalar. Bu özel gün için şimdiden tören hazırlıkları yapılmaya başlandı bile. Öğretmenler gününün önemine vurgu yapan konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak ve öğretmenliğin ne kadar yüce ve kutsal bir sorumluluk olduğu bir kez daha hatırlanacak.

Peki, dünyada çoğu ülkede 5 Ekim tarihinde kutlanan öğretmenler günü Türkiye’de neden 24 Kasım’da kutlanıyor?

24 Kasım 1928 tarihi, 1 Kasım 1928 tarihinde Latin harflerininin kabulünün ardından okuma yazma seferberliğinin başlatıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.  Ülkemizde 24 Kasım Atatürk’ün 100. yaş gününe hitaben 1981 yılından bu yana her yıl öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk: “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacak.” derken ne kadar haklıydı. Bir çocuğun aile hayatı kadar önemlidir okul hayatı. Türkiye’de ortalama 15 yıl eğitim öğretim süresi boyunca en çok gördüğümüz kişilerden biridir öğretmenler. Geleceği inşa eden, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştiren öğretmenler insanın kılavuzudur. Bizlere sadece dersleri değil yaşamı, yaşamayı da öğretirler. Bizlere yol gösteren, rehberlik eden öğretmenlerimizin üzerimizdeki emeği büyüktür. Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğuna şüphe yok. Eğitim öğretim hayatına devam eden biri olarak hayatıma imzasını atmış ilkokul öğretmenlerimden müzik öğretmenime, Türkçe öğretmenimden kimya öğretmenime, muhasebe bilim dalı öğretmenlerimden iktisat bilim dalı öğretmenlerime kadar bana ve benim gibi birçok kardeşime emeği geçen tüm öğretmenlerimin ellerinden öper,  öğretmenler gününü kutlarım. Öğretmenlik mesleğine emek veren, Türkiye’nin dört bir köşesinde bilimi yaymaya çalışan, karanlığa aydınlık olan, cehalete savaş açan; atanan, atanamayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü saygı ve sevgi ile kutlarım.

Haftaya görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın, hoşça kalın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu