GündemÖzel Haberler

USTALARIN USTASI

Birçok meslek dalının faaliyet gösterdiği KÜÇÜKSAN’da, değişik meslek gruplarının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz KÜÇÜKSAN’ın “Tayfun Usta” olarak tanıdığı, yetiştirdiği eleman sayısı ile ilk sıralarda yer alan Tayfun Çöre oldu. Çöre, uzun yıllar KÜÇÜKSAN yönetiminde ve Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası yönetiminde de çalıştı

 

 

Tayfun Çöre, Çıraklık ile başladığı oto tamirciliğinde bugün marka isim olarak anılıyor. Her marka otonun tamirini yapan Çöre, KÜÇÜKSAN’DA “İşini iyi yapan Usta” olarak tanınıyor. “Ben bu arabadan kaç para kazanırım diye yaklaşımım yok” sözü ile mesleğine verdiği değeri anlatan Çöre, “İşini iyi yaptığında para geliyor” dedi. Her marka binek otonun bakım, onarım ve yenileme işlerini yapan Çöre, bugüne kadar çok sayıda Usta yetiştirdi. Yetiştirdiği 11 Ustanın dükkan açtığını söyleyen Çöre, yine yetiştirdiği bazı Ustaların da Resmi kurumlara girdiğini ifade etti. Yetiştirdiği bazı Ustaların emekli olduğunu anlatan Çöre, mesleğini sevdiğini ifade etti.

 

“Çırak yok”

Eskiden ailelerin, okumayan çocuklarını Sanayiye vererek bir meslek sahibi olmasını istediğini, bu gün için böyle bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Çöre, “Çırak bulamıyoruz. 4+4+4 eğitim sistemi geldi. Çocukları Okulu bitirdiğinde büyüyor, Çıralık yapmak istemiyor. İşimiz ağır ve kirli” dedi.

 

Küçüksan’da sorunlar yaşanıyor

Çöre, konuşmasında KÜÇÜKSAN’da sorunların olduğunu, yeterli hizmetin üretilmediğini, çöplerin düzenli toplanmadığını, yolların bakım ve onarımının yeterli olmadığını dile getirdi ve ekledi: “Eskiden daha iyiydi. Sanayicinin sorunları ile uğraşmıyorlar” diye konuştu. “Yaşlandık, artık yönetimlere girmiyorum” diyen Çöre KÜÇÜKSAN yönetiminin partizanlıkla geldiğini iddia etti ve ekledi: “KÜÇÜKSAN’da her siyasi görüşten Esnaf ve Sanatkar var.”

 

“İle de okumak şart değil”

Çöre, konuşmasının sonunda gençlere şu önerilerde bulundu: “Okuyun, çalışın. Yabancı dil öğrenin, Büyüklerinize saygılı olun. Üretici olun. İlla da okumak şart değil. Meslek etiği önemli. Müşteriye verilen söz önemli. Güler yüzle hizmet edin. Müşteri memnuniyetini unutmayın. Tatlı dilli olun.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu