Gündem

Çocuklarımızın Omurga Sağlığı Tehlikede Mi ?

Tüm Büyükşehir Merhaba Gazetesi okuyucularına MERHABA!

Bugünden itibaren her salı bu köşede sizlerle buluşacağız. Fizik tedaviye dair her şeyi ; yeni yöntemler, egzersizler, hastalıklar hakkında bilgiler, engelli bireyler ve aileleri için bilgilendirici yazılar, çocuklarımızın beden gelişimi hakkında yapılması gerekenleri yazıyor olacağım. Sizler de merak ettiklerinizi, sorularınızı ve öğrenmek istediklerinizi yazılarımın altında yer alan mail adresine yazarak sorularınızı sorabilir, bana ulaşabilirsiniz.

Çocuklarımızın Omurga Sağlığı Tehlikede mi ?

Araştırmalar gösteriyor ki son yıllarda çocuklarda görülen omurga rahatsızlıklarında artış var.

Şüphesiz ki çocuklarımızın ağzına kadar dolu okul çantalarının ve ellerine tablet, bilgisayar, cep telefonu vererek evlere hapsettiğimiz biz anne babaların bu artıştaki rolü büyük.

Çocukların beden gelişimleri için oynadıkları oyunlar çok önem taşıyor. Oyun oynarken hem eğleniyor hem de kaslarını çalıştırmış oluyorlar. Oyun saatlerini teknolojik cihazlar başında geçiren çocuklar saatlerce hareketsiz zaman geçirdikleri gibi bir de duruş bozuklukları ve göz hastalıklarına davetiye çıkarmış oluyorlar.

Çocuklarımızın omurga sağlığı için onları spora yönlendirmek çok yerinde bir davranış olacaktır. Çocuklarımızı hareketli oyunlardan alıkoyup hareketsiz oyunlara hapsetmeyelim.

Havalarında soğuması ile çocuk bahçelerinde, oyun parklarında geçirdiğimiz zamanları maalesef geride bıraktık. Öyleyse oyun ortamlarını evlerimize taşıyalım. Her aile imkanları dahilinde evinde bir oyun alanı oluşturmalı.

Bunların dışında en azından hafta sonları çocuklarımızı oyun alanlarına, doğa yürüyüşlerine çıkartmalıyız. Böylece hastalıkları değil çocuklarımıza sağlıklı bir geleceği ve büyüme çağını seçmiş oluruz.

 

 

Fzt Sinem GİRGİN DEMİR

sinemgirgindemir@gmail.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu