GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

7 Birlikten Atak

Dünyanın tarım ambarı gıda güvenliği için çalışıyor. 7 büyük sektör kalıntısız üretim için güçlerini birleştirdi.

7 Birlikten Atak. Birlik, Türkiye’nin organik ürün ihracatının yüzde 75’ini gerçekleştiriyor. Ayrıca, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 7 Tarım Birliği atağa geçti. Böylelikle, gıda güvenliği ve pestisitlerle ilgili çalışma yaptı.

Saruhanlı ve Sarıgöl İlçesi Bağ Alanlarında Salkım Güvesi Zararlısına Karşı Biyoteknik Mücadele Yöntemini Uyguladı.Ayrıca, Proje yürüttü. Dahası, İhracatçı yılın 365 günü sahada üreticiyle bir arada.

7 Birlikten Atak. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, 2 milyon 16 bin lira bütçeye sahip projenin, 4 bin 200 dekar alanda uygulanacağını söyledi. Ayrıca, Salkım Güvesi mücadelesinde kimyasal tarım ilaçlarına gerek kalmadan, çevre dostu çiftleşmeyi engelleme metodunu uygulanıyor. Böylelikle, aktif madde sayısını azaltmak ve gerek duyulmadıkça tarım ilacı kullanımını önlemeyi hedefledi.

EİB ile gerçekleştirdiğimiz projelerle ihracatçılar ve üreticilerimiz ortak noktada buluştu. Ayrıca,, İhracatçı ve üreticinin kopukluğu giderilmiş oldu. Öztürk,” EİB ile uzun yıllardır iş birliği içindeyiz. Dahası, Tüm Birlik Başkanlarımıza, Yönetim Kurulu üyelerimize, teşekkür ediyorum. Ayrıca, sahada yılın 365 günü bizimle bir aradalar. Bu özveri ve yakınlık sahada işimizi kolay kılıyor.” dedi.

Ürünlerimizin katma değeri ne kadar yüksek olursa o kadar talep görüyor

7 Birlikten Atak. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, “Türkiye’de tarım ürünleri ihracatında Ege Bölgesi lider konumda. Tarım ürünleri ihracatımız son 1 yıllık dönemde 7 milyar 98 milyon dolara ulaştı. Türkiye 34, 5 milyar dolar ihracat yaparken, Egeli ihracatçılarımız Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatının yüzde 21’ine imza attı. İhracat artışımızda organik ve katma değerli ürünlerin rolü büyük. Son 5 senedir kalıntı ile mücadele, gıda kayıpları ve eğitim faaliyetleri üzerine birçok proje gerçekleştirdik. Üreticilerimizin emeğini katma değerini yükseltmek bizim görevimiz. Ürünlerimizin katma değeri ne kadar yüksek olursa o kadar talep görüyor. Omuz omuza vererek tedarik zincirinin bütün aşamalarında istihdam yaratıyoruz.” yorumunda bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu