GündemÖzel Haberler

94 YIL GURURLA KUTLANDI

Akademik Odaları Birliği tarafından Otel Asya Termal’de “29 Ekim Cumhuriyet Balosu” düzenlendi. Geceye katılım yoğun olurken, “Cumhuriyet” temalı orotoryo ilgi ile dinlendi. “Cumhuriyet”  konulu video alkışlarla izlendi.  Katılımcılar gecede “İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı” nı hep birlikte, ellerinde Bayraklarla söylediler

“Yaşasın Cumhuriyet Devrimi”

Akademik Odaları Birliği (AKOB) tarafından Asya Termal Otelde düzenlenen “Cumhuriyet Balosu” canlı müzik ile başladı. Ardından Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Metin Yalçın, katılımcılara seslendi.

  1. yıl gururla kutlandı

Yalçın, konuşmasının başında katılımcılara, “Dünyanın belki de en beklenmeyen yerinde, Anadolu’nun inatçı halklarının büyük özverisi ve büyük çabalarıyla 94 yıl önce inşa edilen onurlu ve gururlu büyük Cumhuriyetin pırıl pırıl aydınlık güler yüzlü çocukları, Cumhuriyet çocukları, hoş geldiniz” diye seslendi. Kuranların bile çok düşündüğünü ve yaşatmak için çok emekler verdiklerini Cumhuriyetimizin bugün 94 yaşında olduğunu hatırlatan Yalçın, “Bizler bugün bu salonda, güzel bir şeyler atıştıralım, keyifli bir yemek yiyelim diye birlikte olmadık, olmuyoruz. Sokaklarda bu toplantıyı tertip ettiğimizi bilen bazı dostlarımız bizlere şaka yollu elitlerin toplantısı yapıyorsunuz diye ifadelerde bulunuyorlar. Burada bu gecenin birlikteliğini, bu gece burada olanların Cumhuriyete ve onun değerlerine olan bağlılıklarını bir araya getirebilmek için kendi aramızda çabalıyoruz” dedi.

Değerlere sahip çıkacağız

Sokaklarda, mahallelerde Cumhuriyet halk şölenleri düzenlenseydi kendilerinin de o şölenlere hep birlikte katılacaklarını dile getiren Yalçın, “Bu imkanın sağlanmadığı bir yerde de elbette Cumhuriyeti yalnız bırakmayacaktık. Bu yüzden bizlerde birlikte olma maliyetini karşılayarak yan yana gönül gönüle bu ülkenin en büyük mucizesini unutmayacağımızı ve onun için yapacak bir şeylerimiz olduğunu göstermek üzere bu akşam burada birlikte olduk” diye konuştu. Cumhuriyet değerlerine dönük sıkıntı ve kötülüklerin dramatik bir şekilde yaşandığını söyleyen Yalçın, “Şunu birilerinin bilmesini istiyoruz ki; bizler yaşadığımız sürece bu değerlerimiz için yapılacak her şeyi sonuna kadar yapmaktan asla çekinmeyeceğiz. Bu Cumhuriyet, çok ağır meşakkatli koşullarda kuruldu. Bizlere de büyük önder bir vazife bırakarak aramızdan ayrıldı. Bütün bunların ışığında şunu bir kere daha haykırmak istiyoruz bu gecede; onlar kurdular yaşadılar, biz yaşadık, yaşayacağız, yaşatacağız,  güneşli bir dünyaya yürüyeceğiz. Yaşasın Cumhuriyet coşkusu. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Cumhuriyet devrimi” dedi. Konuşmanın ardından “Cumhuriyet” temalı orotoryo ilgi ile dinlendi. “Cumhuriyet”  konulu video alkışlarla izlendi.  Katılımcılar gecede “İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı” nı hep birlikte, ellerinde Bayraklarla söylediler. Gece, canlı müzik eşliğinde sona erdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu