Köşe Yazıları

Sağlık Çalışanları

Sağlık Çalışanları

“Bakıp görmeyenlerden, konuşup dinlemeyenlerden, dokunup hissetmeyenlerden uzak durun…”

Leonardo Da Vinci

 

İlgili Makaleler

Bakmakla öğrenilseydi, kasap kuyruğundaki kapı önünde et bekleyen kedicikler de tez zamanda usta bir kasap olurdu. Aklıma esiverdi özlü bir söz. Sağlık çalışanlarımızın da sabırlı çabalarını görmeyenler, muayene sırasında bile onlara zorluk çıkarıp üzenler yakından görüp hissetmeliler bu mesleğin değerini. 2020 yılında yurt dışından Türkiye’ye ve tüm dünyaya bulaşan yeni tip virüs olan Koronavirüs (Kovid-19) ile büyük mücadeleler verdik. “Maske-Sosyal Mesafe-Temizlik” üçlü kuralına dikkat edilmesi için hep beraber milletçe mücadele ettik. En çok da bu uğurda sağlık çalışanlarımız yoruldular, gencecik hemşireler hastane çıkışında evlerine gelince yavrusuna hastalık bulaşır korkusuyla bebeklerini rahatça kucağına alarak öpüp koklayamadılar. Bazı doktorlarımız hastalarını kurtarırken 14 günlük karantina dönemine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Son 72 saatte beş düğüne gittiği için virüse yakalanan bir teyzemizi, hastane önünde halay çeken saf çiftleri, asker uğurlamaları yasaklanmışken maskesiz olarak asker uğurlayan gençleri, kalabalık düğünlere ve cenazelere katıldıkları için test sonucu pozitif çıkıp virüsü çevresindekilere yayanları, kendi maskesini evdekilerle ortak kullanan cahil ev halkını, sağlıkçıları durmadan eleştiren kesimi, ‘112 Acil Servis’i gereksiz yere arayıp vakitli vakitsiz meşgul eden insanlarımızı, maskesiz dışarı çıktığı için kendisine ceza yazan polisimizi şikâyet etmeye kalkan dengesizleri, “Bana bir şey olmaz. Bu virüs sadece yaşlılarımızı etkiliyor, biz genciz.” diyerek parklarda sevgilisiyle yakın temasa geçip herkesin gözü önünde utanmadan öpüşen gençlerimizi, ufacık yavrularımızı karantina döneminde öpmek isteyen sokaktaki komşu teyzeleri, virüsü atlatıp hâlen umursamadan denize ve mangala kaçamak yapan aile bireylerini, sağlık çalışanlarımıza kafa tutan anlayışsız vatandaşı, Türk doktorlarımızın pandemi döneminde kitap yazmalarına vesile olan ilginç hastalarımızı da asla unutmadık.

 

 Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde çalışan Balıkesirli bir doktorumuz karantina döneminde yaşadığı anılarını kitaplaştırmış diye duymuştum bir sohbet esnasında. Hemşire arkadaşlarımdan da epey komik ama bir o kadar da üzücü yaşanmış hikâyeler dinlemiştim. Allah hiç kimseyi hastanelere düşürmesin, doktorlarımızı da başımızdan eksik etmesin. Sağlık çalışanlarını böyle her akşam saat 21.00’de camlardan alkışlayarak, yolda araba kornalarımıza basarak, ışıkları yakıp söndürerek, şiirler okuyarak da mutlu etmek mümkün değildir. Tak maskeni, uygula sosyal mesafeni, temizle evinin her köşesini, yorma sağlıkçı kardeşlerimizi. Tüm sağlık çalışanlarımıza samimiyetle teşekkür ediyoruz. Tıp Bayramınız, Hemşireler Gününüz her yıl sizlerin tebessümüyle kutlansın. İyi ki varsınız. Sağlıkla, huzurla kalınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu