GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

Merhaba sevgili okurlar !

Bugün Wıllıam Goldıng adlı yazarın Sineklerin Tanrısı adlı kitabını yorumlayacağım.

Kitap kesinlikle okunmaya değer , nefes kesici ve sürükleyici adeta insanlığın benliğini anlatıyor. Kitapta ıssız bir adaya düşen küçük çocukların yaşam mücadelesini anlatıyor. Kitabı okurken kimi zaman ağlayıp kimi zaman gülebilirsiniz. Benim en sevdiğim kısım dostluklar ve küçük çocukların ne kadarda direnişe açık olduğunu okuduğum kısımlardı.

Domuzcuk adlı şişman çocuk ve Jack adlı çocuğun liderlik etmesi ilk başta tüm çocuklara cazip gelse de karşı çıkanlar ve adadan kurtulmak için çözüm üreten Jack’e güvenmelerinin yanı sıra bir düzen olması tüm çocuklar için en iyi seçenekti ama sonradan olaylar biraz daha garipleşiyor. Ateş yakıyorlar ve nöbetçi tutuyorlar bir geminin geçmesini bekliyorlar. Olayların sarpa sardığı yer de tam olarak bu kısım Jack ve onun grubunda olan çocuklar dağa çıkar ve Ralph(Ralp düşman ama bir yandan asi ve özgür ruhlu bir çocuk ) ve Ralph’in yanında bulunan çocuklara düşmanca tavırlar takınırlar.

İki tarafın da belli başlı eksikleri var, çocuklardan kaybolanlar ölenler ve sonradan çıkan vahşi yamyamlıklar .. Okurken kitabın içinde kaybolabilir hatta Ralph adlı karaktere bir yandan öfke duyup bir yandan liderlik özelliğine hayranlık duyabilirsiniz ki benim için Ralp ne kadar canavar kişilikli de olsa sonuçta kitabın sonlarına doğru çocuklardan doğunu kendi grubuna çekmeyi başarıyor. İyi taraf yahut kötü taraf yok. Sadece özgürlükleri için ve açlıkları için savaşan çocuklar var.

Kitabı hangi yaş grubu okusa eminim ki apayrı bir tad alacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu