Dünyadan HaberlerGündem

ABD Başkanı Joe Biden’den, Rusya’ya Tehdit

Tutuklu gazeteci tehdidi: “Bedelini ödeteceğiz”

ABD Başkanı Joe Biden’den, Rusya’ya Tehdit

Tutuklu gazeteci tehdidi: “Bedelini ödeteceğiz”

ABD Başkanı Joe Biden, Wall Street Journal gazetesi muhabiri Evan Gershkovich’in Rusya’da tutukluluğunun 1. yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaparak Rusya’ya sert tepki gösterdi. Biden, gazeteciliğin bir suç olmadığını vurgulayarak Gershkovich’in tamamen haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklandığını belirtti.

Abd Baskani Joe Bidenden Rusyaya Tehdit 1

Gershkovich’in, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik acımasız saldırganlığı hakkında haber yapmak üzere Rusya’ya gittiğini ifade eden Biden, gazetecinin ailesine umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Serbest bırakılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Biden, Rusya’nın ABD’lileri “pazarlık aracı” olarak kullanma girişimlerine karşı güçlü bir duruş sergileyeceklerini dile getirdi.

Abd Baskani Joe Bidenden Rusyaya Tehdit 2

32 yaşındaki ABD vatandaşı Evan Gershkovich’in, 29 Mart 2023 tarihinde Yekaterinburg kentinde haber çalışması yaparken Rus ordusunun sanayi kompleksi verilerini topladığı gerekçesiyle Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığı hatırlatıldı. Mahkeme kararıyla tutuklu yargılanmasına karar verilen Gershkovich’in tutukluluk süresi birçok kez uzatılmış, son olarak tutukluluk süresi 30 Haziran’a kadar 3 ay daha uzatılmıştı.

Gershkovich, casusluk suçlamalarını reddederken ABD hükümeti de derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Biden’ın bu açıklaması, Gershkovich’in serbest bırakılması yönündeki uluslararası baskıyı artırmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Eurovision’dan Gazze Bildirimi

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu