Dünyadan HaberlerGündem

ABD’nin İran’a Yeni Yaptırım Hazırlığı İddiası

ABD Hazine Bakanlığı'nın İran'a yeni yaptırım hazırlığında olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ABD’nin İran’a Yeni Yaptırım Hazırlığı İddiası

ABD Hazine Bakanlığı’nın İran’a yeni yaptırım hazırlığında olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Uzmanlar, ABD Başkanı Biden’ın İran petrolüne yönelik yaptırım uygulamayacağına dair tahminlerde bulunuyor.

Axios haber platformunda yayımlanan habere göre, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın, İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırının ardından İran’a yönelik yeni yaptırımların hazırlanmasına onay verdiği ifade edildi. Habere göre, Yellen’ın bu konudaki kararı, IMF’nin yıllık bahar toplantısının açılışında yapacağı konuşmanın metnine dayandırıldı.

Ancak analistler, Biden yönetiminin petrol fiyatlarını artırmamak ve İran’ın en büyük petrol müşterisi Çin’in tepkisini çekmemek için İran’a petrol ihracatı konusunda etkili bir yaptırım getirmeyeceğini öne sürüyor. ABD Cumhuriyetçileri, Biden yönetimini İran petrolünün satışını kolaylaştırmakla suçlamıştı.

Bazı analistler, İran’ın ekonomisinin temelini oluşturan ham petrol ihracatını durdurmak için Biden’ın mevcut ABD yaptırımlarını artırmak için önemli bir adım atmayacağını belirtiyor. Tahminlere göre, İran’ın petrol ihracatının günlük 1.6 milyon ila 1.8 milyon varil arasında olduğu öngörülüyor.

 

 

Haber: Bülten

Güneş’in 33 Katı Büyüklüğünde Kara Delik Keşfedildi!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu