GündemGörüntülü Haberler

Abdullah Cömert davası yeniden Balıkesir’de görülmeye başlandı

HATAY’daki Gezi Parkı protestoları sırasında, başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili dava yeniden Balıkesir’de görülmeye başlandı.

Davada yargılanan polis memuru A.K.’nin 13 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Sanık polis memurunun yeniden yargılanmasına başlandı. A.K., Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle yeniden hakim karşısına çıktı. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ile birlikte adliyeye gelen Abdullah Cömet’in annesi Hatice Cömert, ablası Meryem ve abisi Adnan Cömert davanın Balıkesir’de görülmesine tepki gösterdiler.

Adalet için 16 saat yol geldiğini söyleyen Anne Cömert “Adalet için geliyorum. Abdullah için geliyorum. Benim oğlum Antakya’da öldü ama olayı Balıkesir’e sürüklendi. Adalet istiyorum.” dedi. Abdullah Cömert’in abisi Adnan Cömert ise “Bu ülkede adalet yok görüyorsunuz. Kasten adam öldürüyor, sırtından vuruyor kasten öldürüyor masun bir genci ve bugün burada adalet çıkmadı, Türkiye’de adalet yok. Adalete zaten güvenin az olduğu bir ülkede artık diyecek bir şey yok. Adalet birilerinin elinde talimatla geliyor bu ülkede” diye konuştu.

DAVA 19 KASIM’A ERTELENDİ

Dava 19 Kasım’a ertelenirken duruşma çıkışı açıklamalarda bulunan Cömert’in avukatı Hatice Can, bu tür davaların cezasızlığa karşı mücadeleye dönüştüğünü söyledi. Can şöyle konuştu:

“Bugün de esasa uygun görüş okundu. Yargıtay önceki kararı bozmuştu. Bize de son sözler için süre verildi. Muhtemelen önümüzdeki celse bize son sözleri söylemek için süre verildi. Önümüzdeki celsede karar çıkar diye düşünüyoruz.”

Mahkeme öncesi ve sonrasında Balıkesir Adliyesi önünde polis geniş güvenlik önlemleri alındı. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu